* eveniment de rezonanță națională, Salonul va fi vernisat pe 26 februarie a.c., la Galeria de Artă din Piața Traian nr. 2 * "A început ca un bulgăre de zăpadă, care a tot crescut, an de an", spunea, la ediția de anul trecut a Salonului de Plastică Mică, prof. Gheorghe Mosorescu, sufletul evenimentului artistic * cei 200 mp ai Galeriei de Artă vor fi neîncăpători pentru sutele de lucrări care vor fi expuse până în aprilie
Cea de-a XXIII-a Ediție a Salonului Național de Plastică Mică, de la Brăila, își deschide porțile pe 26 februarie, cu o participare impresionantă de artiști din toate colțurile țării. Nu mai puțin de 431 de artiști plastici profesioniști, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR) și-au anunțat participarea la evenimentul pus în scenă de prof. Gheorghe Mosorescu, președintele Filialei Brăila a UAPR.
Salonul Național de Plastică Mică - Ediția XXIII va fi vernisat pe data de 26 februarie a.c., la Galeria de Artă a Centrului de Creație Brăila, din Piața Traian nr. 2, și va fi deschis publicului brăilean și nu numai până pe data de 14 aprilie 2022 inclusiv. "A început ca un bulgăre de zăpadă care a tot crescut, an de an" - așa ilustra, la ediția de anul trecut a Salonului, prof. Gheorghe Mosorescu, președintele Flilialei Brăila a Uniuniii Artiștilor Plastici din România (UAPR) fenomenul numit "Salonul Național de Plastică Mică", de la Brăila. Este primul eveniment de anvergură națională din agenda UAPR, o șansă pentru ca Brăila să iasă din anonimat, să redevină o "capitală a artelor" și să ocupe locul pe care-l merită în propășirea culturii naționale.
"Astăzi, ora națională în arta plastică se dă de la Brăila. Dacă ne întrebați în urmă cu 30 de ani dacă vom apuca un astfel de eveniment, vă spuneam sincer că NU. Este o victorie a noastră, a brăilenilor, că reușim să ne înscriem pe plan național, că se vorbește în toată țara de Brăila, de artiștii din Brăila", a spus maestrul Hugo Mărăcineanu la vernisajul din anul 2021 al Salonului.
Salonul Național de Plastică Mică, de la Brăila, a fost inițiat în anul 2000 de prof. Gheorghe Mosorescu, absolvent al Universității Naționale de Artă București, Secția Scenografie.