Mergi la conţinutul principal

Peste 400 de artiști înscriși la Salonul Național de Plastică Mică de la Brăila

* eveniment de rezonanță națională, Salonul va fi vernisat pe 26 februarie a.c., la Galeria de Artă din Piața Traian nr. 2 * "A început ca un bulgăre de zăpadă, care a tot crescut, an de an", spunea, la ediția de anul trecut a Salonului de Plastică Mică, prof. Gheorghe Mosorescu, sufletul evenimentului artistic * cei 200 mp ai Galeriei de Artă vor fi neîncăpători pentru sutele de lucrări care vor fi expuse până în aprilie

 

Cea de-a XXIII-a Ediție a Salonului Național de Plastică Mică, de la Brăila, își deschide porțile pe 26 februarie, cu o participare impresionantă de artiști din toate colțurile țării. Nu mai puțin de 431 de artiști plastici profesioniști, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR) și-au anunțat participarea la evenimentul pus în scenă de prof. Gheorghe Mosorescu, președintele Filialei Brăila a UAPR.

Salonul Național de Plastică Mică - Ediția XXIII va fi vernisat pe data de 26 februarie a.c., la Galeria de Artă a Centrului de Creație Brăila, din Piața Traian nr. 2, și va fi deschis publicului brăilean și nu numai până pe data de 14 aprilie 2022 inclusiv. "A început ca un bulgăre de zăpadă care a tot crescut, an de an" - așa ilustra, la ediția de anul trecut a Salonului, prof. Gheorghe Mosorescu, președintele Flilialei Brăila a Uniuniii Artiștilor Plastici din România (UAPR) fenomenul numit "Salonul Național de Plastică Mică", de la Brăila. Este primul eveniment de anvergură națională din agenda UAPR, o șansă pentru ca Brăila să iasă din anonimat, să redevină o "capitală a artelor" și să ocupe locul pe care-l merită în propășirea culturii naționale.

"Astăzi, ora națională în arta plastică se dă de la Brăila. Dacă ne întrebați în urmă cu 30 de ani dacă vom apuca un astfel de eveniment, vă spuneam sincer că NU. Este o victorie a noastră, a brăilenilor, că reușim să ne înscriem pe plan național, că se vorbește în toată țara de Brăila, de artiștii din Brăila", a spus maestrul Hugo Mărăcineanu la vernisajul din anul 2021 al Salonului.

Salonul Național de Plastică Mică, de la Brăila, a fost inițiat în anul 2000 de prof. Gheorghe Mosorescu, absolvent al Universității Naționale de Artă București, Secția Scenografie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro