Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 2.500 de someri si-au gasit slujbe

In primele 4 luni ale anului, angajatorii au pus la dispozitia brailenilor 3.321 de locuri de munca vacante pe care au fost angajate, prin Programul de Ocupare, 2.518 persoane. Dintre acestea, 46% au fost incadrate in munca prin masurile active,
finantate din bugetul asigurarilor pentru somaj. In aceeasi perioada a anului au intrat in somaj, ca urmare a disponibilizarilor curente si colective de personal, 1.459 de persoane, dintre care 41% in urma disponibilizarilor colective.
Cele mai bune rezultate au fost obtinute in urma participarii la urmatoarele masuri active: ocuparea temporara a fortei de munca in lucrari publice de interes comunitar; acordarea de alocatii pentru somerii care se incadreaza inainte de expirarea somajului; subventionarea locului de munca pentru absolventii institutiilor de invatamint, pentru somerii peste 45 de ani sau parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, somerii care mai au 3 ani pina la pensie si persoanele marginalizate. "De asemenea, rezultate bune au fost inregistrate si in ceea ce priveste acordarea de credite IMM-urilor, pentru crearea de noi locuri de munca; organizarea cursurilor de formare profesionala si stimularea mobilitatii fortei de munca, prin incadrarea intr-o localitate la distanta de peste 50 de kilometri fata de domiciliu si prin incadrarea in alta localitate, cu schimbarea domiciliului. Prin serviciul de mediere a muncii au fost incadrate alte 1.577 persoane, din care 22% femei si 78% barbati. La sfirsitul lunii aprilie, in evidenta Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila se aflau 8.618 someri, din care 32,7% femei", ne-a precizat Simona-Ely Chioibas, director executiv al AJOFM Braila.
In ceea ce priveste repartizarea somerilor pe localitati, precizam ca 36,2% provin din mediul urban (municipiul Braila, orasele Faurei, Ianca si Insuratei), iar 63,8% din mediul rural (din cele 40 comune ale judetului Braila). Rata somajului, la nivelul judetului Braila, calculata conform balantei fortei de munca a fost de 6,5%.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii