Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 2.500 de someri si-au gasit slujbe

In primele 4 luni ale anului, angajatorii au pus la dispozitia brailenilor 3.321 de locuri de munca vacante pe care au fost angajate, prin Programul de Ocupare, 2.518 persoane. Dintre acestea, 46% au fost incadrate in munca prin masurile active,
finantate din bugetul asigurarilor pentru somaj. In aceeasi perioada a anului au intrat in somaj, ca urmare a disponibilizarilor curente si colective de personal, 1.459 de persoane, dintre care 41% in urma disponibilizarilor colective.
Cele mai bune rezultate au fost obtinute in urma participarii la urmatoarele masuri active: ocuparea temporara a fortei de munca in lucrari publice de interes comunitar; acordarea de alocatii pentru somerii care se incadreaza inainte de expirarea somajului; subventionarea locului de munca pentru absolventii institutiilor de invatamint, pentru somerii peste 45 de ani sau parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, somerii care mai au 3 ani pina la pensie si persoanele marginalizate. "De asemenea, rezultate bune au fost inregistrate si in ceea ce priveste acordarea de credite IMM-urilor, pentru crearea de noi locuri de munca; organizarea cursurilor de formare profesionala si stimularea mobilitatii fortei de munca, prin incadrarea intr-o localitate la distanta de peste 50 de kilometri fata de domiciliu si prin incadrarea in alta localitate, cu schimbarea domiciliului. Prin serviciul de mediere a muncii au fost incadrate alte 1.577 persoane, din care 22% femei si 78% barbati. La sfirsitul lunii aprilie, in evidenta Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila se aflau 8.618 someri, din care 32,7% femei", ne-a precizat Simona-Ely Chioibas, director executiv al AJOFM Braila.
In ceea ce priveste repartizarea somerilor pe localitati, precizam ca 36,2% provin din mediul urban (municipiul Braila, orasele Faurei, Ianca si Insuratei), iar 63,8% din mediul rural (din cele 40 comune ale judetului Braila). Rata somajului, la nivelul judetului Braila, calculata conform balantei fortei de munca a fost de 6,5%.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii