Mergi la conţinutul principal

Peste 200 de braileni au plecat legal la munca in strainatate

* numarul este in scadere comparativ cu 2007, cand aproape 260 de braileni au plecat la munca in afara tarii, pe baza unui contract de mediere incheiat cu firme locale

In cursul anului trecut, circa 200 de braileni au reusit sa plece la munca in strainatate prin intermediul unor firme specializate din Braila. Potrivit raportului de activitate al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Braila, in cursul anului 2008, au fost angajate in strainatate, in urma medierii, un numar de 204 persoane. Ca termen de comparatie, in 2007 numarul celor care au ales sa plece din tara tot prin intermediatori locali era de circa 260 de persoane. Cei mai multi si-au gasit un loc de munca in domeniul constructiilor si cel medical. Din aceeasi statistica a ITM rezulta ca se mentine constant numarul firmelor care intermediaza forta de munca in strainatate - 41 de unitati economice inregistrate la ITM ca agenti de ocupare a fortei de munca, al caror obiect principal de activitate este "Selectia si plasarea fortei de munca". Dintre acestea, insa doar patru firme au plasat efectiv forta de munca in strainatate: au fost incheiate, in total, 232 contracte de mediere si au fost angajate in strainatate 204 persoane. "In conformitate cu programul cadru de actiuni al Inspectiei Muncii, campania de verificare a modului in care agentii economici respecta prevederile Legii nr.156/2000, modificata, privind protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate, va fi continuata si in perioada urmatoare", ne-a comunicat conducerea ITM Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro