Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pescuitul in zonele contractate de AJVPS Braila este interzis membrilor altor asociatii

Pescuitul sportiv in baza materiala detinuta sau contractata de Asociatia Judeteana a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Braila este permis doar membrilor acesteia, cit si celor inscrisi in alte organizatii afiliate Asociatiei Generale a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi (AGVPS) din Romania.
In baza unor contracte cu Compania Nationala de Administrare a Fondului Piscicol, AJVPS Braila are in folosinta urmatoarele ape: balti si lacuri naturale colinare si de ses (Japsa Veriga, Ochiul Boului, Corotisca, Balta Alba), cit si ape curgatoare colinare si de ses (Bratul Macin, Arapu, Popa Vasile, Caleia, Vilciu, Senalul Dunarii precum si afluentii Dunarii, derivatiile naturale sau artificiale ale unui curs de apa reprezentate de brate secundare, canale de irigatii sau tranzitare). "Daca se confirma ca exista si alte contracte incheiate intre Compania Nationala de Administrare a Fondului Piscicol si alte asociatii, suprapuse pe aceeasi baza materiala contractata de noi, acel contract nu ne este opozabil, deoarece este vadit ilegal si ne indreptateste sa-l atacam intr-o instanta. Atita timp cit interesele membrilor pescari sportivi braileni vor fi lezate prin abuzuri in serviciu, asociatia noastra se va indrepta impotriva structurilor si persoanelor care au autorizat si, respectiv, au contractat ilegal dreptul de pescuit sportiv in zonele contractate deja de noi, persoane ce vor trebui sa suporte, in plus si pagubele ce vor fi pretinse si dovedite", se arata intr-un comunicat al Consiliului AJVPS Braila.
Pescarii sportivi membri ai AJVPS Braila vor putea pescui in acest an ca si pina acum, cu respectarea prevederilor Legii 192/2001 privind fondul piscicol, pescuitul si acvacultura si a Statutului Asociatiei. Intre asociatiile afiliate la AGVPS din Romania functioneaza principiul reciprocitatii, asa incit pescarii organizatiei brailene vor putea pescui in toate apele curgatoare, colinare si de ses din Romania, contractate de asociatiile afiliate. In ceea ce-i priveste pe cei inscrisi in alte asociatii, acestia nu au drept de pescuit in baza materiala a AJVPS Braila si nici in apele contractate de celelalte organizatii afiliate Asociatiei Generale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii