Mergi la conţinutul principal

Pescăriile la control! Inspectorii DSVSA Brăila au descoperit numeroase nereguli

• pescăriile din Brăila au fost verificate de inspectorii DSVSA • au fost descoperite mai multe nereguli, care au condus, inclusiv, la suspendarea activității unui operator economic • firmele controlate s-au ales cu amenzi de 20.000 de lei, dar și cu avertismente, potrivit DSVSA Brăila • controalele vor continua

 

Au început controalele premergătoare sărbătorilor pascale! Așa că, aveți grijă ce vindeți, și mai ales cui! Printre clienți își vor face apariția și inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Brăila. Verificările îi vor viza pe operatorii economici din domeniul alimentar, care produc, transportă și comercializează produse alimentare. Primele controale efectuate au fost la 12 magazine de desfacere a peștelui (pescării) de pe raza municipiului Brăila, fiind constatate numeroase nereguli, care au condus, inclusiv, la suspendarea activității unui operator economic. Potrivit DSVSA Brăila, vorbim mai exact despre probleme legate de: paviment degradat, pereți cu zone de infiltrație; vestiar filtru amenajat necorespunzător; spălător de mâini neracordat la sistemul de canalizare; navete PVC neigienizate și echipament de protecție incomplet. ”În conformitate cu prevederile N.S. a ANSVSA nr. 9211/27.03.2024 referitoare la organizarea controalelor oficiale și intensificarea măsurilor care trebuie dispuse pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în perioada sărbătorilor pascale 2024, în perioada 27.03.2024-12.04.2024, inspectori din cadrul DSVSA Brăila au efectuat controale oficiale la un număr de 12 magazine de desfacere a peștelui (pescării) de pe raza municipiului Brăila”, a precizat, pentru cotidianul ”Obiectiv-Vocea Brăilei”, noul director al DSVSA Brăila, medicul veterinar Peltea Costică. Potrivit sursei citate, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei, patru avertismente și s-a decis suspendarea activității unui operator economic.

Totodată, inspectorii DSVSA Brăila anunță că au fost prelevate și probe de pește pentru determinarea metalelor grele.

Atenție, însă! Conform ANSVSA, în această perioadă se anunță controale și în piețele agroalimentare, în punctele de sacrificare a mieilor, dar și în supermarketuri. Nu vor scăpa de verificări nici operatorii economici care desfășoară activități în domeniul producerii, manipulării și comercializării alimentelor specifice perioadei, cu accent pe unitățile de abatorizare, procesare, carmangerii şi măcelării, unități din sectorul ouălor, unități de comercializare a alimentelor cu amănuntul de tip hyper/supermarket, magazine alimentare, piețe agroalimentare și/sau depozite.

Și, la fel ca în fiecare an, inspectorii DSVSA Brăila colaborează și cu alte autorități cu atribuții de control, pentru organizarea unor acțiuni comune de verificare în unitățile care produc, procesează, depozitează, și comercializează produse de origine animală, în limita competențelor stabilite de legislația în vigoare și în baza protocoalelor de colaborare încheiate de către ANSVSA cu alte autorități. Cu alte cuvinte, este foarte probabil ca în piețe să vedeți și inspectori de la ANAF sau polițiști.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro