Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pervez Musharraf sustine ca este imposibil ca bomba atomica sa ajunga "pe miini gresite"

Presedintele pakistanez Pervez Musharraf, aflat intr-o vizita in Franta, a dat asigurari, in cadrul unei conferinte de presa la Paris, ca bomba atomica de care dispune tara sa "nu ar putea sa ajunga pe miini gresite", relateaza AFP.
Pentru ca arsenalul nuclear pakistanez sa ajunga in miinile islamistilor extremisti ar trebui, a declarat el, ca al-Qaida si talibanii sa "invinga armata pakistaneza in totalitate", sau ca o miscare islamista radicala sa cistige alegerile de luna viitoare.
"Nu exista nici o sansa ca una dintre aceste doua posibilitati sa aiba loc", a dat asigurari Musharraf in cadrul unui discurs sustinut la IFRI (Institutul francez de relatii internationale).
"Acestea (armele nucleare) nu pot ajunge pe miini gresite", a precizat presedintele pakistanez care urmeaza sa-l intilneasca pe presedintele Nicolas Sarkozy in cursul dupa-amiezii, in cadrul unui turneu in Europa, care a debutat duminica. Pakistanul, singura putere nucleara din lumea musulmana, se confrunta cu o criza politica si cu un val de violente islamiste fara precedent. Alegerile legislative programate in ianuarie au fost aminate pentru 18 februarie, dupa ce la 27 decembrie 2007 principalul lider al opozitiei pakistaneze, Benazir Bhutto, a fost asasinata.
Presedintele pakistanez a dat asigurari ca numarul membrilor al-Qaida din Pakistan nu este mai mare de zece, si a respins speculatiile potrivit carora tara sa, frontaliera cu Afganistanul, incepe sa scape situatia de sub control.
"Reusim in mod rezonabil" sa securizam frontierele, a spus el, referindu-se la infiintarea a o mie de puncte de control care au determinat "reducerea cu 42 la suta din ponderea trecerilor ilegale ale frontierei.
Pakistanul are nevoie "de intelegere si sustinere" din partea Occidentului, a declarat Musharraf.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii