Mergi la conţinutul principal

Personalul nedidactic din invatamint cere majorari salariale

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, este confruntat cu solicitari de majorari salariale pentru personalul nedidactic din invatamint. El a fost abordat de liderul Sindicatului Invatamintului brailean, Valeriu Partene, in numele colegilor sai care nu beneficiaza de majorarea stabilita de Parlament, de 50%, valabila numai pentru cadrele didactice. Liderul sindical spune ca personalul nedidactic are cele mai mici venituri si nu este corect ca ei sa fie sariti de fiecare data, la orice mariri salariale. Constient ca Primaria nu are competenta sa intervina asupra salariilor, reglementate prin lege, Partene a propus
gasirea unei alte modalitati de suplimentare a veniturilor ingrijitorilor, bucatareselor, fochistilor si paznicilor din scoli, gradinite si crese, care au salariile cele mai mici. O varianta ar fi, potrivit sindicalistilor, aprobarea acordarii unui spor de conditii vatamatoare, de 10% , care sa mareasca sumele incasate de aceasta categorie de salariati, ce insumeaza circa 1.000 de persoane, la nivel de municipiu.
In ceea ce-l priveste, primarul admite ca salariile acestora sint foarte mici si promite sa incerce sa gaseasca fonduri pentru o suplimentare: "Avem o solicitare din partea Sindicatului Invatamint pentru personalul nedidactic, pentru ca, in perspectiva unei cresteri substantiale a salariilor cadrelor didactice - vom vedea daca se va intimpla - , personalul nedidactic va ramine cu un nivel al salariilor foarte mic. Solicitarea Sindicatului Invatamintului a fost sa luam in calcul acordarea unor sporuri pentru aceste persoane, care sa le poata aduce nivelul de salarizare mai sus. Poate ca un milion de lei vechi in plus, la 20 de milioane salariu nu inseamna mare lucru, dar un milion de lei la 6 milioane inseamna ceva. Sint sporuri din acestea, de fidelitate, de munca grea, de conditii grele, etc. trebuie sa analizam ce posibilitati avem sa intervenim. O sa vedem cum se pot aseza lucrurile si in functie de ce se va intimpla, a propos de salarizarea cadrelor didactice. Din informatiile pe care le am eu, sint in jur de circa 1000 de persoane, dar am o solicitare si pentru a majora numarul acestor persoane, mai ales cind e vorba de gradinite. La acest capitol, as preciza ca mi se pare nefunctional sa avem persoane angajate cu jumatate de norma, de exemplu, ingrijitori. Trebuie sa reglam lucrurile astea, pentru ca daca lucreaza cineva in doua locuri, cu cite jumatate de norma, exista riscul ca acea persoana sa nu fie nici acolo, nici dincolo. Eu cred ca trebuie sa avem oameni angajati cu norma intreaga si sa poata fi tras fiecare la raspundere pentru munca efectiva pe care o face in locul acela, nu sa spuna ca el era in partea cealalta, la un moment dat".
Simionescu a precizat ca nu poate spune exact cu ce sume se vor putea mari veniturile personalului nedidactic, dar se gindeste ca aceste majorari sa se invirta in jurul a 100 lei, pentru ca o suplimentare cu 20 de lei nu inseamna mai nimic.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu