Mergi la conţinutul principal

Performanţă uriaşă! Alex Tatomir s-a calificat la două olimpiade internaţionale

• elevul brăilean va participa la Olimpiada Internaţională de Informatică din Japonia şi la Olimpiada de Informatică a ţărilor Central-Europene • “Sunt fericit că am reuşit în cele din urmă să mă calific la internaţională. Acesta era scopul meu”, ne-a spus Alex • tânărul a adunat până acum zeci de medalii în competiţiile naţionale şi internaţionale

 

Performanţă uriaşă pentru Alex Tatomir! Elevul de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional “N. Bălcescu” îşi va vedea visul împlinit şi va participa la una dintre cele mai prestigioase competiţii de informatică din lume: olimpiada internaţională. În perioada 3-10 mai, la Câmpulung Muscel, acesta a participat la cea de a doua tabără de pregătire a lotului naţional, prima tabără având loc în luna aprilie la Tulcea. La această selecţie au participat cei mai buni 16 elevi din ţară, iar pe baza rezultatelor obţinute de aceştia s-au stabilit loturile naţionale ce vor reprezenta România la competiţiile internaţionale din 2018, şi anume: Olimpiada Internaţională de Informatică, Olimpiada de Informatică a ţărilor din Europa Centrală, Olimpiada Balcanică de Informatică, Olimpiada de Informatică pentru Juniori, Turneul de Informatică de la Shumen, Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori, Olimpiada pluridisciplinară Tuymaada.

După două selecţii şi patru probe de baraj, Alex a încheiat concursul pe locul doi, clasare ce îi asigură calificarea atât la Internaţionala din Japonia (1-8 septembrie), cât şi la olimpiada Central-Europeană (august, Polonia). La competiţia din Japonia sunt aşteptaţi să participe peste 900 de concurenţi din 85 de ţări.

“A fost destul de dificil să mă menţin după fiecare baraj pe locul 2. Sunt fericit că am reuşit în cele din urmă să mă calific la internaţională. Acesta era scopul meu în tot liceul legat de informatică şi în cele din urmă l-am atins”, ne-a spus Alex. 

Alături de el, la internaţională s-au calificat şi elevii Costin Andrei Oncescu (Argeş), Ştefan Constantin Buliga şi Tiberiu Ioan Muşat (ambii din Bucureşti).

De precizat că olimpicul brăilean a îndeplinit criteriile pentru a participa şi la Turneul Internaţional de la Schumen, însă nu va putea merge deoarece din toamnă va fi student la Oxford, acolo unde a fost deja admis.

 

Cel mai medaliat elev din Brăila la Informatică

Alex Tatomir este cel mai medaliat elev brăilean la informatică, fiind laureat la olimpiadele naţionale şi internaţionale. Prima medalie a câştigat-o în clasa a VII-a, atunci când a luat bronz la Olimpiada Naţională de Informatică. Un an mai târziu, în clasa a VIII-a, Alex a câştigat o nouă medalie de bronz la naţională şi s-a calificat şi la Balcaniada de Juniori (Belgrad, Serbia), competiţie la care şi-a adjudecat un argint. Performanţele au continuat şi pe parcursul liceului. În clasa a IX-a a obţinut primul aur la olimpiada naţională. În clasa a X-a, olimpicul de la “Bălcescu” a obţinut alte trei medalii: argint la naţională, argint la Concursul Internaţional “Romanian Master of Informatics” şi bronz la Olimpiada de Informatică a Ţărilor din Europa Centrală (Piatra Neamţ, România). În clasa a XI-a a “plouat” cu premii, tânărul câştigând o medalie de aur la “Romanian Master of Informatics”, un aur absolut la Concursul Internaţional de Informatică “Info (1) Cup”, încă un aur la olimpiada naţională şi un aur absolut la Balcaniadă (Chişinău, Republica Moldova). De la începutul clasei a XII-a şi până în prezent, reuşitele lui Alex sunt următoarele: aur la “Romanian Master of Informatics”, aur la Turneului Internaţional de Informatică de la Shumen (Bulgaria) şi un aur la olimpiada naţională. La toate acestea se adugă alte zeci de premii obţinute la concursuri judeţene şi naţionale de profil. În toţi aceşti ani, de pegătirea lui Alex s-au ocupat profesorul Cristian Toncea şi tatăl său, Nicolae Tatomir.

 

Se pregăteşte de bacul olimpicilor

Începând de astăzi, Alex Tatomir va susţine examenul de bacalaureat în sesiunea specială dedicată absolvenţilor de liceu care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale pe discipline/sportive. Săptămâna aceasta, el va susţine probele de evaluare a competenţelor, iar probele scrise au următorul calendar: 21 mai (Limba şi literatura română), 22 mai (proba obligatorie a profilului), 23 mai (proba la alegere a profilului şi specializării). Olimpicul brăilean nu va mai susţine ultima probă scrisă, deoarece, având în vedere rezultatele obţinute de-a lungul timpului la olimpiade, proba la alegere (Informatica) va fi echivalată cu nota 10. Primele rezultate se vor afişa pe 24 mai, iar cele finale pe 25 mai.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro