Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pentru vicepresedintele CJ Gheorghe Chiru, 2006 a fost un an al confruntarilor si al dezamagirilor administrative

Pentru vicepresedintele CJ Gheorghe Chiru, anul care a trecut a fost unul plin de dezamagiri pe plan administrativ, dar generos la capitolul satisfactii profesionale. Daca activitatea acestuia din cadrul CJ a fost cit se poate de redusa, datorita conflictelor pe care le-a avut la inceputul anului cu presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, activitatea sa de lector universitar i-a adus implinire in plan profesional.

"In 2006 a trebuit sa ma apar de propriii colegi care au vrut sa ma scoata din scena"

"Din punct de vedere profesional anul 2006 a fost complex. Spun asta deoarece am avut de facut doua lucruri. Atit activitate administrativa, cit si de profesorat. Administratie la CJ Braila am facut atit cit se poate face in momentul de fata, avind un an cu 7 procese, 4 penale si 3 de contencios administrativ. In fiecare dintre ele, fatis sau prin invaluire, cel cu care m-am confruntat a fost presedintele CJ. Pot spune ca alte 3 - 4 procese, din proprie pornire am evitat sa le demarez ca si acuzator. Am tinut sa spun aceste lucruri pentru a se vedea clar pina unde s-a ajuns". Acesta ne-a mai declarat ca, ceea ce i-a lasat cel mai tare un gust amar in anul acesta, a fost faptul ca a trebuit sa se apere de propriii colegi de consiliu: "A trebuit sa ma apar de propriii colegi care m-au vrut scos din scena, intentia fiind clara de a ma infunda la propriu. Normal, ar fi fost sa evitam aceste probleme, dar Gheorghe Bunea Stancu a considerat ca atitudinea lui de sef autoritar este cea mai indicata, lucru care dezamageste profund pe toata lumea. Consecintele se vor vedea foarte curind, fata de acest stil prost de a conduce o institutie". In ceea ce priveste activitatea de lector universitar, Chiru s-a aratat de parere ca, de vreme ce s-a desfasurat intr-un mediu cu oameni de o alta calitate, nici nu se putea sa nu se desfasoare bine: "Este o activitate unde am muncit pe rupte, dat fiind faptul ca mi s-au atribuit si competente administrative in afara activitatii propriu-zise de lector universitar. Satisfactia aici a fost mult mai mare deoarece am intilnit un mediu mai special, mai bun. Si pe aceasta cale multumesc prof.univ.dr. Benone Pusca, rectorul Universitatii “Danubius”, pentru increderea pe care mi-a acordat-o".

Primarul Cibu - o mare dezamagire administrativa si politica

Referitor la relatia sa din acest an cu ceilalti reprezentanti ai administratiei publice locale, vicele CJ ne-a declarat ca o mare dezamagire a reprezentat pentru el si primarul Constantin Cibu: "Un aspect pe care vreau sa-l subliniez este nereusita primarului municipiului, care nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor nici pe departe. Modul in care orasul a involuat, greselile pe care le-a facut pe tot parcursul acestui an, mi-au dat clar de inteles ca va pierde sigur alegerile locale. Este regretabil ca l-a copiat pe Stancu si a indepartat-o pe Daniela Vasioiu, cu ajutorul careia a iesit primar, la fel cum a iesit si Stancu presedinte cu ajutorul meu. In general, Cibu a creat impresia ca singura lui preocupare este suprimarea adversarilor din administratie si din politica, lucru care mi-a dat de inteles ca un membru al C.C. al PCR nu poate fi decit un burghez rosu".

"In 2006 am reusit sa mentin PNTCD pe linia de plutire"

In ceea ce priveste activitatea sa politica din cursul acestui an, Gheorghe Chiru este multumit ca a reusit sa mentina PNTCD Braila pe linia de plutire, cu toate ca a piedut multi consilieri locali la momentul in care a trebuit ca acestia sa faca in scris optiunea politica: "Este extrem de greu sa sustii un grup de oameni in conditiile oferite de o opozitie prelungita, dar tineretea celor care au ramas in partid a fost un avantaj. Cred ca am reusit sa tin, prin atitudinea mea publica, partidul in atentia generala . Aici ar mai fi mult de lucru la acest aspect. Am pierdut multi consilieri locali odata cu declararea apartenentei politice din 10 august a.c. si a fost un lucru rau, o nereusita".

In 2008 Chiru vrea sa devina primarul Brailei

Ce isi propune vicele CJ Chiru pentru viitor? E simplu, nu vrea nici mai mult, nici mai putin decit sa ajunga primarul Brailei: "Imi propun la anul sa atac perpendicular candidatura pentru Primaria municipiului Braila, unde cred ca ar trebui sa vina la conducere un primar altfel decit cei generati de PCR. La Primarie trebuie un alt suflu, o noua generatie care sa miste orasul intr-o directie buna, un primar care prin atitudinea lui sa schimbe mentalitati si chiar destine in mod pozitiv".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii