Mergi la conţinutul principal

Pe lângă plopii fără soț...

* o expoziție documentară dedicată Zilei Culturii Naționale și împlinirii a168 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

 

Până pe data de 7 februarie 2018, la Secția Împrumut cărți pentru aduți din cadrul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila este organizată expoziția documentară „Pe lângă plopii fără soț.. '' care îl omagiază pe poetul nepereche al românilor, acțiunea fiind realizată de bibliotecar Sorin Neagu.

Ziua Culturii Naționale este marcată în fiecare an odată cu celebrarea nașterii lui Mihai Eminescu. Sărbătoarea este pusă în contextul în care anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918, iar identitatea și unitatea națională au reprezentat o preocupare constantă în opera publicistică a lui Eminescu.

Mihai Eminescu este în literatura română creator al unei opere ce străbate timpul, trăind într-o perpetuă actualitate, iar semnificația lui a dobândit în conștiința poporului nostru caracterul unui mit. Poetul reprezintă în literatura noastră un dublu reper de valoare, înscriindu-se în contextul literaturii universale, alături de Dante, Hugo, Goethe. În ce privește specificul național, Eminescu reprezintă ipostaza unică a sufletului românesc în concertul poetic al lumii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro