Peştele de la cap se-mpute | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Peştele de la cap se-mpute

Că a fost o fraudă, asta rămâne să stabilească Parchetul sesizat de PSD. Dar cu certitudine este un gest de batjocură, atât la adresa românilor, cât, mai ales, la adresa instituţiilor din vârful statului. Nu e prima dată când se adoptă legi cu mai puţine voturi decât numărul minim necesar, doar că, din grabă, la votul final pe proiectul legii pensiilor s-a sărit calul. Rămăseseră prea puţini aleşi în sală, abia 30 la sută din efectivul deputaţilor, iar proiectul era musai să treacă, la dorinţa FMI, dar cu marjă de timp pentru Curtea Constituţională - unde proiectul ar fi ajuns în mod inevitabil. Mizeria ţinută până acum sub preş a refulat după ce s-a aflat preţul pe care PSD l-ar fi negociat cu PDL ca să părăsească sala, în aşa fel încât votul să întrunească condiţiile de majoritate, legea fiind organică (necesită jumătate plus unu din numărul total al deputaţilor, respectiv 167 din 333, şi nu doar votul majorităţii celor prezenţi). Cu atât mai ciudat, cu cât coaliţia de guvernământ deţine această majoritate, fiind necesară însă prezenţa în păr a aleşilor săi. Dar tocmai asta a fost problema: când s-a mai văzut o prezenţă atât de ridicată într-o instituţie unde chiulul bate regulamentul?

Gălăgia incoerentă de pe scena politică s-a amplificat atât de mult, alimentată fiind şi de subiectivismul insistent al televiziunilor de ştiri - care au ajuns capitol distinct al teoriei manipulării între disciplinele facultăţilor de jurnalism, încât nici un politician nu mai e bine văzut de opinia publică. Ultimul sondaj de opinie, realizat la comanda PNL, arată, dincolo de poziţionarea inerentă a liberalilor la cote electorale record, că liderii politici actuali se află cu toţii pe minus. Cel mai bine se situează şefii partidelor din opoziţie - Victor Ponta, cu minus 7 procente, şi Crin Antonescu, cu minus 11 - iar Emil Boc încheie lista cu aproape minus 70 de procente. Interesantă ar fi fost cotaţia preşedintelui, dar Traian Băsescu nu mai reprezintă o miză electorală, decât, poate, dacă opoziţiei i-ar reuşi din nou schema suspendării.

Cu o clasă politică situată sub zero, încotro ne îndreptăm? Scandalul politic a devenit cronic şi reprezentativ pentru ţara noastră, la fel ca şi problema infracţionalităţii pe care românii, indiferent de etnie, au creat-o la nivelul UE. Partea bună a naţiei se vede tot mai greu, deşi este covârşitor majoritară. Pentru aducerea ţiganilor în România şi integrarea lor în societate există fonduri promise de Uniunea Europeană. În schimb, batjocura politică pare să nu aibă leac. Dar buni de plată suntem cu toţii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro