Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pauza de masa pentru politisti

In vederea respectarii drepturilor politistilor, Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) a incheiat cu Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC ), Acordul privind Raporturile de Serviciu. Acesta cuprinde dispozitii referitoare la conditiile de munca ale politistilor, sanatatea si securitatea muncii, perfectionarea profesionala si programul zilnic de munca, incluzind drepturi si obligatii ale ambelor parti. Acordul privind Raporturile de Serviciu a fost incheiat pe o perioada de 1 an dar poate fi modificat sau completat cu acte aditionale ca urmare a acordului de vointa al partilor, in conditiile legii.
Liderul Sindicatului Politistilor braileni, inspector principal Dumitru Ghinea, ne-a declarat ca acest acord aduce elemente de noutate si satisface nevoile politistilor. "Acordul prevede dreptul politistilor la o pauza de masa in cursul programului de lucru - nu mai mica de 15 minute, posibilitatea participarii unui reprezentant sindical, in calitate de observator, la controalele pe linie profesionala in structurile unde personalul se afla sub incidenta Statutului Politistului, precum si consultarea obligatorie a reprezentantilor SNPPC in situatia initierii unor proiecte de acte normative cu incidenta asupra prevederilor Acordului", a precizat Dumitru Ghinea. In prezent, politistii au o pauza de masa de 30 de minute dar aceasta nu este inclusa in programul de lucru. Liderul sindical ne-a mai spus ca oricum pauza de masa nu poate fi stabilita intr-un anumit interval orar deoarece politistii lucreaza la foc continuu, deci fiecare serviciu isi va lua pauza atunci cind este posibil. De asemenea, politistii au dreptul la un repaos saptaminal de doua zile, de obicei simbata si duminica, iar celor care sint de serviciu in zilele de week-end li se asigura zile libere in cursul saptaminii. Acordul privind Raporturile de Serviciu mai prevede intilniri trimestriale intre conducerea ministerului si reprezentantii SNPPC, precum si obligatia MIRA de a asigura fonduri destinate imbunatatirii conditiilor la locul de munca.
Liderul Sindicatului Politistilor din Braila, inspector principal Dumitru Ghinea, a tinut sa precizeze ca semnarea acestui acord nu modifica nimic in ceea ce priveste obligatiile pe care le au politistii fata de cetateni. La nivelul judetului nostru organizatia sindicala a politistilor a fost infiintata in februarie 2006 si are peste 550 de membri.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii