Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patru ofiteri braileni pe linia intii, in Afganistan

Patru militari braileni proveniti din aceeasi unitate, Batalionul 285 Artilerie (fostul Divizion 285 Artilerie Mixta) - colonelul Ionel Timplaru, fostul comandant al batalionului, maiorul Gabriel Chirita, capitanul Daniel Popa si locotenentul Catalin Sirbu - se afla, de aproape trei luni, in Afganistan. Cei patru fac parte din comandamentul Brigazii Sud-Est Europene (SEEBRIG) care asigura comanda Brigazii Multinationale Kabul IX. Din comandamentul acestei brigazi fac parte militari din 14 tari, pe linga cei patru braileni fiind dislocati acolo inca 14 romani.
Colonelul Timplaru este seful de stat major al Brigazii Kabul IX, fiind primul ofiter roman care ocupa o functie atit de importanta, intr-un teatru de operatii, dupa al doilea razboi mondial. "Munca de comandament presupune un stres in plus, o responsabilitate marita, avind in vedere complexitatea si finalitatea activitatilor ce trebuie executate de grupurile de interventie subordonate. Statul major, condus de dumnealui, este activ 24 de ore din 24, iar rezultatele nu intirzie sa apara. Acest fapt a fost apreciat chiar de catre comandantul trupelor aliate din Europa, generalul James L. Jones, cu ocazia vizitei facute in Kabul, pe 28 februarie 2006", ne-a declarat Sandel Badea, ofiterul de relatii publice al Batalionului 285 Artilerie.
Maiorul Gabriel Chirita se afla pentru a doua oara in Afganistan, data trecuta participind la misiunea "Enduring Freedom", in Kandahar. Acum, maiorul Chirita lucreaza in cadrul compartimentului CIMIC, un concept nou, ce constituie o interfata intre activitatile militare desfasurare in teatrul de operatii si mediul civil, compus din populatie, autoritati locale, organizatii guvernamentale, non-guvernamentale si internationale. Compartimentul CIMIC se ocupa de reconstructia de scoli, donatii de echipamente, medicamente si rechizite scolare, constructia de pompe de apa, activitati foarte bine primite de locuitorii Kabulului, greu incercati de conflictele prin care au trecut in ultimii ani.
Capitanul Daniel Popa este ofiter planificator in compartimentul logistic, ocupindu-se si de asigurarea de armament si munitie. Acesta are o contributie esentiala la modernizarea depozitului de munitii al Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate in Afganistan, intocmind in acest sens diferite proiecte. Locotenentul Catalin Sirbu, contabilul sef al Batalionului 285 Artilerie, ocupa in Brigada Kabul IX functia de ofiter financiar, in cadrul compartimentului buget-finante.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii