Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patru directori braileni de licee premiati la Gala Directorilor 2006

La sfirsitul lunii decembrie, ministrul Mihail Hardau a premiat la Gala Directorilor peste 200 de directori de licee si colegii nationale din toata tara pentru activitatea profesionala. Premiul a constat in acordarea sumei de 10.000 de lei pentru fiecare scoala al carei director a fost nominalizat.
Nominalizarea directorilor s-a realizat pe baza propunerilor Inspectoratului Scolar Judetean si a avut urmatoarele criterii: utilizarea fondurilor pentru investitii si performanta in activitatea didactica a tuturor profesorilor scolii, evaluata dupa: numarul de participanti la loturile nationale, numarul de premii la etapa nationala, numarul de participanti la olimpiade nationale, numarul de premii la etapa judeteana a olimpiadelor scolare, numar de gradatii de merit in scoala, procent de promovabilitate, activitate extracurriculara.
In aceste conditii au fost nominalizati directorii: Georgeta Rusu de la Liceul "Sebastian", Carmen Botea de la "Balcescu", Elena Jurea de la "Murgoci" si Constantin Gherghinoiu de la "Perpessicius". Cei premiati au precizat ca aceste premii au fost oferite de fapt scolilor, pentru ca acele criterii care au fost luate in considerare nu puteau atinge un nivel ridicat in doar citeva luni cit au unii directori de cind sint pe post, insa directorii reprezinta scoala si este firesc sa fie ei cei nominalizati. Profesoarele Georgeta Rusu si Carmen Botea au citeva luni de cind conduc destinele celor doua scoli, fiind numite prin concurs, iar Elena Jurea a fost numita cu detasare si nu a reusit sa promoveze concursul pentru functia de director din noiembrie, raminind in continuare cu detasare. Singurul care are un mandat de activitate in spate este directorul de la "Perpessicius", prof. Constantin Gherghinoiu.
Ministrul Hardau a precizat in discursul sau ca cei 10.000 de lei primiti de fiecare scoala vor fi destinati dotarilor. Directorii de la "Sebastian" si de la "Perpessicius" au spus ca se vor folosi de ocazie pentru a dota scoala cu un videoproiector, iar restul banilor vor fi utilizati pentru achizitionarea de calculatoare, copiatoare sau de ceea ce va considera Consiliul de Administratie ca are nevoie scoala. Directorul Elena Jurea a spus ca inca nu s-a hotarit ce va cumpara, dar ca se va stabili in Consiliul de Administratie, pentru ca nu poate sa hotarasca singura. Directorul de la "Balcescu", prof. Carmen Botea, a spus ca sigur se va investi in dotari, ca s-a gindit deja la un mod eficient de cheltuire a banilor, insa pina cind nu se stabileste sigur ceva nu doreste sa faca publice ideile. "Pentru ceea ce imi doresc eu ar mai trebui alte fonduri. Nu as vrea sa risipim banii. Oricum nu ii vom folosi pentru laboratoare, pentru calculatoare - s-au investit multi bani in aceste directii. Vom discuta in Consiliul de Administratie si vom vedea", a explicat directorul Carmen Botea.
Banii pentru aceste dotari vor sosi in scoli, cel mai probabil, la sfirsitul lunii ianuarie.
De fapt, ministerul Educatiei a dorit sa premieze cite cinci directori din fiecare judet, insa inspectorul scolar general, prof. Lilliana Tudoran a spus ca nu a avut de unde sa gaseasca cinci directori, de liceu sau colegiu, eligibili. Ca urmare, in lista directorilor premiati un nume se repeta, desi directorul si scoala a fost premiat o singura data.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii