Mergi la conţinutul principal

Pasiunea unui farmacist brăilean, onorată la Galaţi

În timp ce peste tot în ţară farmaciile răsar în ultimii ani la tot pasul, precum ciupercile după ploaie, promovând tot felul de produse ale industriei farmaceutice, cosmetice sau din alte domenii, la Brăila există o farmacie care încă mai realizează preparate de tip manufactură după reţete vechi, de peste o sută de ani şi un farmacist care foloseşte aparatură şi ustensile de laborator de la sfârşitul secolului al XIX-lea, dar şi tehnică de ultimă generaţie. Despre farmacia FALTIS şi despre farmacistul Ion Bobaru, care, pentru activitatea sa şi pentru  redefinirea conceptului de farmacie prin discuţiile cu clienţii şi personalizarea  preparatelor farmaceutice a fost recompensat de către Colegiul Farmaciştilor din România cu un “Certificat de bună practică farmaceutică pentru prepararea medicamentelor” am scris şi am vorbit de nenumărate ori. Am scris şi despre faptul că ustensilele sau mobilierul de pe vremea lui Faltis se îmbină  armonios cu reţetele şi cu tehnica modernă, dar şi cu elixirele extrase din unele plante care reprezintă materia primă din care se obţin remedii pentru multe boli.

Pentru performanţele sale în prepararea medicamentelor din plante, care reprezintă o sursă inepuizabilă de viaţă, dar şi din respect pentru o viaţă în slujba  oamenilor suferinzi, farmacistul Ion Bobaru a fost invitat joi, pe 15 noiembrie 2018, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Răsvan Angheluţă” din Galaţi, unde a avut loc vernisajul celei de a XIII-a ediţii a expoziţiei temporare “Fructe şi seminţe – Roadele Pământului”, în cadrul Grădinii  Botanice. În faţa unui public numeros şi în calitate de partener al ediţiei din acest an, farmacistul brăilean, cunoscut şi recunoscut pentru reţetele proprii obţinute din fructe şi seminţe din plante autohtone şi exotice, a susţinut o conferinţă ştiinţifică în urma căreia a fost răsplătit cu aplauze la scenă deschisă de către gălăţenii prezenţi la eveniment.

“Când am făcut facultatea de farmacie am învăţat că, dacă pentru un agronom buruienile sunt o pacoste, pentru farmacist reprezintă o binecuvantare.

Eu, de peste 43 de ani practic farmacia unde unele plante reprezintă materia primă din care obţin remedii pentru bolile omului. Este binecunoscută rivalitatea orgoliilor dintre gălăţeni şi brăileni. Eu vin cu un argument care să atenueze această rivalitate. În anul 1925 un farmacist gălăţean, Aurel Scurtu organizează la Brăila aniversarea a 50 de ani de activitate farmaceutică a farmacistului brăilean Ion Faltis...Acum, în anul 2018, luna noiembrie, eu, ca farmacist  brăilean răspund cu mare plăcere invitaţiei de a ţine o conferinţă  ştiinţifică la complexul muzeal de Ştiinţele naturii Galaţi la expoziţia temporară intitulată  “Fructe şi seminţe- Roadele Pământului”, a subliniat în cuvântul de deschidere

 a conferinţei despre “Preparate farmaceutice din seminţe şi fructele toamnei” farmacistul Ion Bobaru. Expoziţia de la Grădina Botanică din Galaţi poate fi vizitată până pe data de 2 decembrie 2018. Pentru că s-a obişnuit să vorbească despre preparatele sale şi să explice fiecărei persoane în parte ce are de făcut, farmacistul Ion Bobaru ne-a mărturisit că, în zilele următoare, vizitatorii expoziţiei   “Fructe şi seminţe- Roadele Pământului” îl pot găsi alături de poţiunile sale, pentru a oferi cât mai multe relaţii. Un gest firesc, pe care doar un mare profesionist şi un OM care pune pasiune în tot ce face îl poate realiza!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro