Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parlamentarii PSD au respectat vointa propriului electorat, votind pentru suspendarea lui Basescu

Deputatul PSD de Braila Mihai Tudose considera ca presedintele suspendat Traian Basescu incearca in mod incorect sa ia drept tinte vii parlamentarii care au votat pentru suspendarea sa, si sa-i transforme in dusmani ai poporului. Tudose este convins ca macar o parte dintre parlamentari au votat nu doar in conformitate cu ceea ce s-a hotarit in cadrul partidului, ci si cu dorinta electoratului pe care-l reprezinta, si care nu l-a dorit si nu-l doreste nici acum pe Traian Basescu in fruntea statului: "In trei zile, din bataia administrata constant Parlamentului, ca institutie, discursul lui Basescu s-a transformat in "cei 322", la care am o mica problema. Din cei 322 de parlamentari, la care face referire domnul Basescu, unii chiar s-au manifestat in concordanta cu doleantele electoratului lor, in speta, parlamentarii PSD nu pot fi acuzati sub nici o forma ca nu respecta dorinta electoratului lor. A aparut apoi o prima nuanta, privind disponibilitatea domnul Basescu de a se intilni cu liderii partidelor parlamentare, de a vedea impreuna ce este necesar pentru Romania si a ajunge la un consens in ceea ce priveste prioritatile tarii, ceea ce ma face sa cred ca demersul nostru a fost binevenit si a reprezentat un semnal de alarma. Asta, cu tot scepticismul tuturor cu privire la validarea prin referendum a deciziei Parlamentului, scepticism provenit dintr-o realitate: ca nu au mai venit 9 milioane de oameni la un referendum, niciodata, aproape, pe nicaieri. In schimb, demersul se pare ca si-a atins tintele".
In opinia lui Tudose, declaratiile pe care le-a facut in ultima vreme Traian Basescu, dar si cele ale apropiatilor, constituie o dovada in plus ca acuzatiile care i-au fost aduse acestuia, care au constituit si motive de suspendare, sint intemeiate: "Ce este interesant - in afara de sfidarea legii, pentru ca nu eram in nici un fel de campanie electorala, la momentul mitingului de duminica - este desfasurarea unui astfel de miting electoral, la Bucuresti. In plus, in discursul sau, Basescu a spus ca a fost suspendat de Parlament pentru ca dorea sa faca nu stiu ce in domeniul protectiei sociale, de parca ministrul ala n-a fost al PD-ului, in domeniul Invatamintului, de parca acolo n-ar fi fost ministrul domniei sale, in domeniul infrastructurii, de parca acolo a fost de la PSD ministru. In plus, a mai spus cit de mult s-a implicat el in partea de inlaturare a efectelor calamitatilor de acum doi ani, de parca la Ministerul Transporturilor si la Ministerul Administratiei au fost ministri din Congo. Ba, mai mult, ceea ce m-a socat cel mai mult si-mi intareste convingerea ca demersul nostru a fost just a fost discursul fostului ministru al Justitiei, Monica Macovei, cum ca mare parte a celor care au votat supendarea sint cercetati, o mare parte au dosare care se afla in cercetare. In nici un stat democratic, in care institutiile statului functioneaza normal, ministrul Justitiei nu are de unde sa stie ce dosare sint in lucru. Nici procurorul general, numai procurorul de caz. De unde stie doamna ministru Macovei chestiile astea? Singurul lucru pe care trebuia sa-l stie cu certitudine dinsa era ca cel de linga ea, pe care-l tinea de mina, are dosar, si nu unul, ci doua. Ceea ce ne face din nou sa fim convinsi ca unul din capetele de acuzare impotriva domnului Basescu a fost imixtiunea in celelalte organisme si structuri ale statului".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii