Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pariorii mizeaza pe Barack Obama in cursa pentru investitura democrata la Casa Alba

Hillary Clinton va cistiga alegerile primare ale democratilor in Pennsylvania, Kentucky si West Virginia in urmatoarele saptamini, dar rivalul sau Barack Obama va cistiga in final nominalizarea pentru scrutinul prezidential, potrivit pariurilor inregistrate luni, relateaza Reuters.
Dealerii din cadrul agentiei Intrade din Dublin pariaza, de asemenea, ca Partidul Democrat va organiza din nou alegeri primare inainte de 30 iunie in Michigan si Florida, unde rezultatele anterioare au fost declarate nevalide intr-o disputa privind data alegerilor.
Dar chiar si acest lucru, conform pariurilor, nu va fi suficient pentru a o ajuta pe Hillary Clinton sa cistige cursa la investitura, pentru a-l infrunta pe republicanul John McCain in noiembrie, in cadrul alegerilor generale.
Pariorii de la Intrade ii acorda lui Obama 75 la suta sanse de a cistiga nominalizarea democratilor la cursa prezidentiala a Statelor Unite, fata de 23,5 la suta pentru Clinton. Dealerii din cadrul Iowa Electronic Markets, organizatie de schimb nonprofit condusa de Universitarea din Iowa in scopuri de cercetare, i-au atribuit lui Obama 74 la suta sanse de a cistiga, fata de 24 la suta pentru Clinton.
Aceste organizatii permit comerciantilor sa cumpere si sa vinda contracte in baza probabilitatii evenimentelor viitoare. Studiile privind piata previziunilor au aratat ca acestea au o acuratete comparabila cu cea a sondajelor de opinie.
Dealerii din cadrul Intrade, care ofera contracte in baza rezultatelor din fiecare stat, ii atribuie lui Obama 98 la suta sanse de a cistiga cursa prezidentiala din Mississippi de marti seara.
Clinton este creditata cu circa doua procente in acest stat, unde alegatorii de culoare ar putea constitui peste 50 la suta din electorat.
Unii analisti sint de parere ca senatoarea de New York va cistiga in Pennsylania la 22 aprilie, comerciantii creditind-o cu 81 la suta sanse, fata de 25 la suta pentru Obama, potrivit informatiilor comerciantilor.
Pennsylvania ar fi o victorie importanta pentru Clinton, care ar deveni prima femeie presedinte a Statelor Unite, fiind aproape de Obama in ceea ce priveste numarul delegatilor pentru conventia din vara care va trebui sa desemneze candidatul democrat. In Pennsylvania sint in joc mai multi delegati decit in oricare dintre statele in care au mai ramas de organizat alegerile primare, astfel ca votul ii ofera sansa de a reduce din diferenta fata de Obama, senator de Illinois.
Pe masura ce se apropie conventia de investitura care va avea loc la Denver in august, pariurile ii atribuie lui Obama victoriile din North Carolina, Oregon si Montana, iar lui Clinton West Virginia si Kentucky, in timp ce in Indiana rezultatul este imprevizibil.
In alegerile prezidentiale din anii trecuti, cursa era decisa in mod evident inainte de a se ajunge la alegerile din aceste state.
Oricare dintre cei doi ar cistiga cursa de investitura, dealerii de la Intrade si Iowa Electronic Markets estimeaza o victorie a democratilor la alegerile prezidentiale din noiembrie. Cei de la Intrade crediteaza candidatul democrat cu 61,5 la suta sanse de victorie, fata de circa 39 la suta pentru republicani.
Cei de la Iowa Markets vad o cursa mai strinsa, creditind candidatul democrat cu 57 de procente sanse de cistig, fata de 47,4 la suta pentru republicani.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii