Mergi la conţinutul principal

Parcări de reședință. Junglă!

* după ce și-a găsit de nenumărate ori ocupate locurile de parcare pentru care plătește taxă la Primărie, o familie din Brăila n-a mai răbdat, și-a lăsat mașina în dreptul unui autoturism parcat abuziv și a solicitat sprijinul Poliției Locale * ”Culmea, tot pe noi ne-au amendat pentru că am blocat mașina respectivului. I-au dat și lui amendă, dar mai mică. Pentru ce mai plătim acea taxă la Primărie dacă așa se face dreptatea?”, se întreabă cei în cauză * ”Astea sunt regulile votate în Consiliul Local Municipal!”, răspunde Poliția Locală

 

Și taxat și amendat! Aceasta este reclamația formulată către cotidianul nostru de un brăilean supărat că, după ce și-a închiriat de la Primărie două locuri de parcare, pe care le găsește foarte des ocupate cu alte mașini, a fost sancționat de Poliția Locală după ce, în disperare de cauză, a blocat cu autoturismul personal un taxi parcat pe unul dintre cele două locuri ale sale. ”Această parcare rezidențială din zona XXL Bariera Călărașilor a fost pusă în funcțiune în 2019. De la început, am închiriat, pe o perioadă de doi ani, două locuri situate chiar lângă aleea de acces. De-a lungul timpului, am găsit de nenumărate ori alte mașini pe locurile mele, după ora 16.00. Am sunat la Poliția Locală dar cam degeaba, că nu prea au venit să constate. Îmi spuneau că echipajele lor sunt în alte misiuni, că e greu de ajuns și că poate mă înțeleg amiabil cu cei care îmi ocupau locurile, că dacă aceștia pleacă până ajung agenții tot eu voi fi pasibil de amendă, că i-am pus pe drumuri degeaba. În data de 6 februarie, când a ajuns soția acasă, pe locul nostru era parcat un taxi și efectiv nu mai avea unde să oprească, pentru că toată parcarea era plină. În consecință, a lăsat mașina în dreptul acelui taxi și ne-am hotărât să sunăm din nou la Poliția Locală. De data asta au venit, însă prima lor reacție a fost că o să ne sancționeze tot pe noi, pentru că am blocat acea mașină care stătea abuziv pe locul nostru. Mi s-a părut inadmisibil ca eu, după ce plătesc o taxă pentru un loc de parcare pe care să îl pot folosi exclusiv, după ora 16.00, să fiu amenat pentru că mi-am găsit locul ocupat și n-am mai avut efectiv unde să îmi las mașina. După îndelungi tergiversări, au renunțat să ne mai dea amendă, iar o doamnă polițist ne-a spus să lăsăm mașina acolo că taximetristul îi va suna tot pe ei să reclame că nu poate pleca și cu ocazia asta o să-l identifice și amendeze. Așa am făcut. Am lăsat mașina și când respectivul a vrut să plece a sunat la Poliția Locală, iar echipajul a revenit la fața locului. Culmea, tot pe noi ne-au amendat, pentru că am blocat taxiul, deși chiar unul dintre agenți ne spusese să lăsăm mașina acolo. Când am întrebat cum e posibil așa ceva, doamna polițist a urcat în mașină, pe motiv că am jignit-o. Nici nu ne-a arătat procesul verbal. A fost amendat și taximetristul, dar cu o amendă mai mică decât a noastră. Pe noi ne-a sancționat cu 200 lei, pe el cu 100! Am cerut explicații la Poliția Locală și mi s-a spus că acestea sunt regulile votate de consilierii locali”, ne-a spus brăileanul Cornel Bălan. Acesta declară că va contesta amenda.

Cotidianul nostru a solicitat un punct de vedere de la Poliția Locală, răspunsul fiind trimis prin intermediul Biroului de Presă al instituției. ”Referitor la afirmațiile reclamantului, conform cărora polițiștii locali l-ar fi îndemnat să blocheze cu propriul autovehicul mașina care îi ocupase locul de parcare, acestea sunt false. Dimpotrivă, polițiștii locali sosiți la fața locului i-au explicat reclamantului că, dacă va bloca mașina care i-a ocupat în mod abuziv locul de parcare va comite, la rândul sau, o contravenție și va fi sancționat în mod corespunzător. Cât privește revolta reclamantului cu privire la valoarea sancțiunilor aplicate atât dumnealui cât și șoferului care i-a ocupat abuziv locul de parcare, facem precizarea că acestea au fost date conform HCLM nr. 721 din 2019 privind modificarea și completarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din municipiul Brăila. Astfel, conform HCLM respective, valoarea sancțiunii pentru «ocuparea, fără plata tarifului de ocupare a unui loc de parcare într-o parcare de reședința, în intervalul 16.00 – 08.00» este de 100 – 500 lei, în vreme ce valoarea sancțiunii pentru «blocarea accesului/ieșirii în și din locurile de parcare», este de 200 lei persoană fizică și 400 lei persoană juridică. Dorim să subliniem faptul că atât reclamantul cât și soția acestuia au dovedit, în interacțiunea cu polițiștii locali, o atitudine recalcitrantă, fiind agresivi verbal cu aceștia”, ne-a transmis Poliția Locală.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro