Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A pagubit firma cu aproape jumatate de miliard de lei vechi

Fost gestionar la SC "Thalia Trade" SRL Braila, Catalina D., in virsta de 30 de ani, trebuie sa dea socoteala in fata instantei de judecata, pentru o paguba de 432.703.000 de lei vechi, pricinuita firmei respective, pina in luna ianuarie 2005. Ea a fost cercetata si pusa sub acuzatie pentru savirsirea infractiunii de neglijenta in serviciu (art. 249 Cod Penal).
Catalina D. s-a ocupat cu receptia marfurilor alimentare si nealimentare pe care le distribuia catre diverse puncte de vinzare sau le vindea cu amanuntul in magazinul pe care-l gestiona. Ea a fost salariata a SC "Thalia Trade" SRL pina pe data de 15 ianuarie 2005, printre atributii numarindu-se si inregistrarea in casa de marcat a banilor incasati si apoi predarea pe baza de monetar conducerii societatii, folosind in acest sens un registru de gestiune. Potrivit procurorului Gheorghe Velea, de la Parchetul de pe linga Judecatoria Braila, pe data de 4 februarie 2005, urmare a unei inventarieri, SC "Thalia Trade" SRL a constatat o diferenta in minus intre stocul scriptic si cel faptic, precum si o lipsa in gestiune imputabile Catalinei D., prejudiciul total depasind suma de 430 de milioane de ROL.
Oamenii legii au dispus ulterior efectuarea unei expertize contabile, precum si a unui supliment de expertiza, ambele stabilind ca e vorba de o paguba considerabila. Cu toate acestea, fosta gestionara a precizat anchetatorilor "ca nu si-a insusit acea suma de bani si ca prejudiciul provine dintr-o circulatie necorespunzatoare a marfurilor si sumelor de bani intre raioanele firmei", se mai precizeaza in dosarul penal trimis instantei de judecata. SC "Thalia Trade" SRL s-a constituit parte civila in procesul penal, pentru recuperarea prejudiciului. Judecatoria Braila urmeaza sa se pronunte.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii