Mergi la conţinutul principal

Pagube de 200.000 RON, produse de inundatii unitatilor de invatamint locale

Ca si cum problemele unitatilor de invatamint locale, pe linia reparatiilor si igienizarilor, la inceput de an scolar, nu ar fi fost de ajuns, inundatiile din luna iulie au produs pagube semnificative unora dintre acestea. Mai concret, un numar de opt scoli din judet au fost afectate de inundatii, valoarea totala a pagubelor fiind de circa 200.000 RON (lei noi). Potrivit unui raport intocmit de conducerea Inspectoratului Scolar Judetean, si prezentat in fata Comisiei Judetene Consultative, printre unitatile de invatamint respective se afla Scoala "I.L. Caragiale", care are deteriorata pardoseala din parchet si pardoseala din gresie, inclusiv stratul de suport din trei laboratoare, daunele fiind estimate la 49.000 lei noi. Scoala nr. 21 din Braila are si ea deteriorata pardoseala din parchet, la trei sali de clasa, paguba fiind de circa 16.400 lei noi, iar Scolii "Sfintul Andrei" i-au fost deteriorate hidroizolatia si tavanul, valoarea lucrarilor fiind estimata la 15.500 lei noi. Liceul cu Program Sportiv figureaza si el pe aceasta lista, cu reparatii necesare la tabloul electric si pompele de recirculare a apei de la bazinul acoperit, in valoare totala de 22.000 lei noi, ca si Grupul Scolar "Mihail Sebastian" din Braila si "George Vilsan" din Faurei, cu pagube produse la pardoseala din parchet, la doua, respectiv patru sali de clasa. Valoarea lucrarilor de reparatii, in aceste ultime doua cazuri, este estimata la 14.200 lei noi, respectiv 28.400 lei noi. Tot probleme cu pardoseala are Scoala "C.S. Aldea", cu un necesar de reparatii in suma de 22.600 lei noi. In plus, gradinita din satul Tepes Voda, comuna Movila Miresii, are acoperisul degradat in proportie de 50%, iar tencuielile si tavanele din doua sali de clasa trebuie reparate, valoarea totala a lucrarilor fiind de 38.000 lei noi.
Chiar daca unii directori au incercat sa se descurce, efectuind unele reparatii, lucrarile respective sint departe de a fi terminate, dat fiind ca nu au gasit in totalitate banii necesari, in acest sens.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro