Mergi la conţinutul principal

Pâine şi circ

După ce ne-a promis marea cu sarea în campania electorală, într-un program frumos ambalat în staniol, din care curgea lapte şi miere, acum, PSD-ul  ne oferă pâine şi circ. Cum au scăzut în intensitate demonstraţiile de protest, iar   OUG 13 a fost trasă pe linie moartă împreună cu iniţiatorul ei, un alt reprezentant al nucleului de mafioţi a ieşit la interval, să-i salveze pe corupţi, pe traficanţii de influenţă şi pe alţi condamnaţi, de condiţiile sistemului de detenţie.

Fără pic de jenă, senatorul PSD Şerban Nicole a propus un amendament prin care inclusiv condamnaţii pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu pot fi graţiati.

De luni de zile, haiducii pesedişti  îi plâng pe puşcăriaşi. Ba că o duc greu în celulele cu igrasie, ba că igiena corupţilor este precară sau că nu pot sta câte trei într-un pat... tot felul de motive înşirate într-un amendament de salvare a hoţilor, sau care să atragă atenţia şi să înmoaie inima Partidului care a promis că va fi în slujba poporului.  Noi, cei care am rămas pe dinafara puşcăriilor,  nu avem cui să ne plângem de igrasia, de înghesuiala sau de igiena precară din spitale, de lipsa unor medicamente. Sau,  dacă ne plângem, ne aude cineva?

Interesează pe cineva de soarta bătrânilor pensionari din satele noastre, care, după o viaţă de muncă în cooperativele agricole de producţie sunt nevoiţi să trăiască din câteva sute de lei pe lună? Sensibilizează pe cineva soarta copiilor bolnavi, cu imunitatea scăzută, care stau luni de zile în spitale, în saloane cu igrasie, câte doi sau trei în pat, sau a celor care mai contactează la pachetul serviciilor medicale  şi  infecţii intraspitaliceşti şi fac o serie de complicaţii ? Este îngrijorat senatorul PSD  de miile de copii lăsaţi în grija bunicilor, pentru că părinţii au fost nevoiţi să plece la muncă în Spania, Italia sau alte ţări din lume,  sau de condiţiile în care învaţă copiii din satele izolate?  Sărăcia sau boala, ne încorsetează existenţa, iar ei, hoţii de diverse categorii sunt salvaţi de ordonanţe şi de amendamente.

Demn de noaptea minţii, după ce a fost criticat pentru amendamentele depuse la legea graţierii prin care ar urma să beneficieze condamnaţii pentru fapte de corupţie, pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu, Şerban Nicolae a spus că nu le va retrage, chiar  dacă partidul îi va cere acest lucru, pentru că le-a depus în calitatea lui de senator. De “senator al melcilor”, mai corect, pentru că se dă de ceasul morţii să-i graţieze pe corupţi şi  consideră   toate   criticile pe această temă o “avalanşă de inepţii inepuizabilă”.

Trăim într-o ţară în care copiii bolnavi sunt condamnaţi la moarte, iar infractorii sunt graţiaţi, sub aripa protectoare a Guvernului păstorit de Liviu Dragnea. Suntem dovada neputinţei şi a deciziei de a vota într-o continuă Duminică a Orbului, iar binele şi răul se amestecă într-un vârtej, fără  discernământ.

Trăim aceste paradoxuri şi nu mai credem în nimic. Abuzurile şi nedreptăţile sunt protejate de lege, iar noi rămânem consternaţi şi ne întrebăm până când?  

Şi, pentru că suntem un popor creştin, de 2000 de ani, noi tot pe Barabas îl alegem!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro