Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ornamente vii pentru pasionatii de pasari rare

Ca sa iasa din rutina, dar si pentru rotunjirea profitului, Asociatia Vinatorilor si Pescarilor Sportivi Braila creste, in regim intensiv, la Fazaneria Lacu Sarat, fazani de ornament. Deocamdata, exista la vinzare specimene colorate in auriu si rosu, insa din primavara vor putea fi achizitionati si fazani diamant, auriu pe galben, argintiu si regal. Pretul unui exemplar este de 100 lei iar directorul AJVPS, Laurentiu Radu, spune ca se gasesc destui clienti. "Crescatorii pasionati de pasari de ormanent cumpara pentru curti si voliere. De asemenea, parcurile zoo sint interesate. Anul trecut am vindut citeva exemplare, iar pentru ca piata este interesata de asa ceva, extindem aceasta latura a activitatii fazaneriei", ne-a declarat Radu.
In momentul de fata, la fazanerie se afla si o familie de pauni, un mascul si doua femele, intentionindu-se ca, pe parcursul acestui an, sa se valorifice cel putin 15 pui.
Cit priveste principalul obiect de activitate al fazaneriei - fazanii pentru vinatoare - in tarcuri se afla 700 de reproducatori, in proportie de un mascul la sase femele. Pina la sezonul imperecherilor, conducerea AJVPS va pune in practica un program de inlocuire a cel putin jumatate dintre masculi. Locul lor va fi luat de cocosi capturati de pe fondurile de vinatoare sau adusi din alte fazanerii, masura avind scopul de a evita cosangvinizarea, prin aducerea unei linii genetice diferite de cea existenta in momentul de fata in crescatorie. AJVPS Braila are deja contracte pentru exportarea a 10.000 de fazani, din productia pe anul in curs. Circa 3.500 de exemplare vor fi destinate repopularii propriilor fonduri de vinatoare.
Fazaneria de la Lacu Sarat are peste 30 de ani de existenta. Directorul AJVPS ne-a declarat ca, anul trecut, s-a investit mult in modernizarea tarcurilor, dar chiar si asa bilantul arata profit. Banii obtinuti cu fazaneria sint destinati autofinantarii asociatiei vinatorilor si pescarilor braileni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii