Mergi la conţinutul principal

Organizaţia

Imobilele (terenuri, clădiri) naţionalizate pe vremuri. Ca să activeze gruparea are nevoie şi de-o lege - Legea 10, a retrocedărilor. Modalitatea principală de acţiune? Moştenitorul se prezintă la Departamentul Juridic al primăriei şi solicită printr-o notificare retrocedarea unui imobil. Afaceristul este informat şi, dacă-l interesează locaţia, angrenajul se pune în mişcare. Moştenitorului de drept i se pun beţe-n roate, primarul îi respinge solicitarea, ajunge în instanţă, pierde timp, bani. Când nervii moştenitorului sunt întinşi la maximum, apare el, salvatorul, omul de afaceri care-i pune-n braţe 2 miliarde, o sumă uriaşă pentru un ins ce n-a văzut în viaţa lui atâţia bani grămadă. Daaaaaaaar, trebuie să semneze la notar şi să-şi vândă dreptul de proprietate, chit că la acel moment moştenitorul n-are dreptul la nimic. Tot la notar, trebuie să semneze că a primit muuuuuuuult mai mulţi bani decât în realitate, iar omul acceptă. În fond, decât nimic, nu strică două miliarde la bătrâneţe. Culmea, după ce tranzacţia are loc, primarul se răzgândeşte brusc şi moştenitorul îşi primeşte imobilul, ÎN NATURĂ. Omul de afaceri îl preia, încasează pe el sute de milioane chirie lunar, daaaar lovitura nu se opreşte aici. După câţiva ani, afaceristul scoate imobilul la vânzare, iar primăria are, potrivit legii, drept de preemţiune. Cât plăteşte primarul, indiferent cum s-ar numi el? Cât scrie în actul notarial, e limpede precum cristalul! Adică suma aia exorbitantă, care i s-a plătit moştenitorului doar pe hârtie. De altfel, nici n-avea de unde să plătească aşa o avere, câtă vreme cârciumarul împreună cu toate rubedeniile abia de au după ce bea apă, dacă e să judecăm după rezultatele financiare ale firmelor administrate de el. Şi uite-aşa, organizaţia a "produs" un milion de euro, obţinând un profit uriaş, cu o investiţie minimă. Pe spatele cui? Al cetăţenilor urbei, "administrată" ca la carte.

În loc de final, o întrebare: este un scenariu plauzibil pentru Primăria Brăilei? Nu ştiu, DNA ar putea răspunde. Şi, cu siguranţă, ar putea descoperi mult mai multe poveşti dintr-astea de succes, una dintre ele derulându-se chiar în aceste zile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro