Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Optsprezece persoane, arestate in Spania pentru fraude cu fonduri comunitare

Garda Civila spaniola a retinut 18 persoane la Madrid, Granada si Jaen, acuzate de inselaciune, fals in documente si frauda vizind 2,6 milioane de euro din fondurile comunitare, relateaza El Pais in editia electronica de miercuri.
Arestarile au fost efectuate in urma unei operatiunii Isidoro, desfasurata marti de politia spaniola.
Fraudele erau comise sub pretextul organizarii unor cursuri de formare profesionala fictive.
Detinutii, membri a trei societati, sint acuzati ca ar fi inselat 30.000 de agricultori din 12 localitati, care au semnat in alb documente ce atestau participarea lor la cursuri de formare profesionala fictive.
Cei 18 sint in prezent cercetati in stare de libertate. Societatea considerata de Garda Civila ca fiind la baza acestor fraude este o importanta confederatie a oamenilor de afaceri madrileni, la care sint afiliate peste 20.000 de companii. Aceasta era principala beneficiara a fondurilor europene acordate pentru organizarea cursurilor de formare profesionala. Presedintele confederatiei si o serie de responsabili pe probleme de formare profesionala din conducerea societatii figureaza printre persoanele arestate.
Politistii au operat 12 arestari in Jaen si Granada, persoanele retinute fiind asociate in cadrul a doua companii care se ocupau cu "racolarea" persoanelor ce urmau sa participe la cursuri.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii