Mergi la conţinutul principal

Opt brăileni au curajul să sară în Dunăre după cruce

Opt brăileni curajoşi s-au înscris în cursa pentru recuperarea crucii de Bobotează din apele reci ale Dunării. Toţi au fost acceptaţi în competiţie după ce au făcut dovada, printr-un EKG efectuat în ultimele 48 de ore, că nu au probleme cardiace. Dintre cei opt, cinci au mai participat şi în ediţiile precedente, iar trei vor sări pentru prima dată după cruce.
Bogdan Vasiliu, brăileanul care a prins de opt ori crucea, nu s-a mai înscris. Ajuns la vârsta de 35 de ani, acesta le-a predat ştafeta prietenilor săi mai tineri. Vasiliu l-a însoţit la Primărie pe câştigătorul de anul trecut, Andrei Nechit, când acesta s-a prezentat pentru înscrierea în cursă. Nechit este vărul lui Bogdan Vasiliu, deci se poate spune că prinderea crucii este un succes care până acum a rămas în familie. Rămâne de văzut cum se vor desfăşura lucrurile la ediţia din acest an.
Astăzi, între orele 8.00 şi 10.00, va avea loc Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala "Naşterea Domnului" de IPS Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos. Începând cu ora 10.00 este programată o procesiune pe Calea Călăraşilor, de la catedrală până în zona Esplanadei, unde va avea loc o slujbă de sfinţire a apei. Ulterior, în jurul orei 11.30, este programat ceremonialul tradiţional de aruncare şi recuperare a crucii din apele fluviului Dunărea.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro