Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Omizile si paianjenii au atacat masiv vegetatia din municipiu

Directia de Administrare si Gospodarire Locala si Directia Seroplant au programat, pentru astazi dimineata, o actiune de combatere a omizii paroase si a unor specii de paianjen care au atacat masiv vegetatia din municipiu. Acesta a fost motivul pentru care - daca vremea a permis-o - avioanele unei firme din Tulcea au survolat toate cartierele orasului, intre orele 5.00 si 8.00. Un tratament similar a fost efectuat si la inceputul verii insa, dupa cum ne-a explicat Adrian Dediu, directorul DAGL, caldurile excesive din ultima perioada au facilitat reaparitia daunatorilor.
In cadrul actiunii de azi dimineata, DAGL a colaborat cu o firma din Ploiesti, licentiata pentru astfel de activitati. Costurile se ridica, dupa cum a estimat directorul Dediu, la circa 200 milioane de lei vechi.
Ligia Dragan, directorul "Seroplant", ne-a informat ca substanta folosita a fost "Envidor", eficienta atit impotriva omizilor cit si a paianjenilor. "Speram sa avem rezultatele scontate, fiindca atacul este unul foarte puternic. Teii se usuca, salciile lasa frunzele in jos, chiar si nucii sint atacati, fenomen foarte rar", ne-a spus directorul Dragan.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii