Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Oficial, de azi dimineata, ostilitatile din Liban au Incetat

Secretarul general al ONU, Kofi Annan declara simbata ca premierii libanez si israelian au acceptat Incetarea violentelor Incepind de astazi, ora 5.00 GMT (7.00, ora Romaniei).
Guvernul libanez a aprobat, cu unanimitate de voturi, rezolutia 1701 care cere Incetarea ostilitatilor cu Israel. Cabinetul de la Tel-Aviv urma sa faca acelasi lucru ieri dupa-amiaza.
Intre timp, armata statului evreu a ocupat teritoriul cuprins intre granita si riul Litani, din sudul Libanului, situat la aproximativ 20 de kilometri distanta de frontiera cu Israelul. Aceasta ar putea fi In spatele careia s-ar putea retrage militiile Hezbollah, In baza dispozitiilor rezolutiei ONU privind conflictul din Liban.
In ultimele zile de conflict, gherilele Hezbollah au doborit un elicopter israelian, folosind ceea ce au declarat ca reprezinta un nou tip de racheta. Totodata, sapte militari israelieni au fost ucisi, simbata, In sudul Libanului, alti 50 fiind raniti.
Pe de alta parte, aviatia israeliana a lansat, vineri, cel putin cinci rachete asupra unui convoi alcatuit din sute de automobile care transportau refugiati din Libanul de Sud, provocind moartea a patru persoane si ranirea altor 16.

Italia are 2-3000 de militari de trimis in Liban

Italia este pregatita sa trimita Intre 2.000 si 3.000 de militari In Liban, ca parte a unei forte ONU de implementare a armistitiului Intre Israel si gruparea Hezbollah, a anuntat subsecretarul de stat In Ministerul Apararii de la Roma, Lorenzo Forcieri. Forcieri a declarat ca este "realist" ca Italia sa asigure pozitia de comandant adjunct al unei astfel de forte care ar urma sa fie condusa de Franta. Rezolutia ONU aproba trimiterea unui numar de 15.000 de militari In sudul Libanului, extinzind astfel Forta interimara a Natiunilor Unite In Liban (FINUL).

Mult prea mult zgomot pentru nimic

Premierul Ehud Olmert a declarat ca Israelul va negocia cu Hezbollah eliberarea celor doi militari capturati de gherilele siite libaneze la 12 iulie - Eldad Regev si Udi Goldwasser, relateaza cotidianul Haaretz. Premierul Ehud Olmert a facut aceste declaratii ieri, dupa ce s-a Intilnit cu parintii celor doi.
O sursa diplomatica de rang Inalt a declarat ca autoritatile nu au informatii despre cei doi militari, dar apreciaza ca acestia sint In continuare In viata. Sursa citata afirma ca armata israeliana a lansat o operatiune riscanta pentru a obtine informatii despre cei doi, dar a adaugat ca aceasta a esuat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii