Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Octavian Belu nu se implica in alegerile FRG

Fostul antrenor al lotului olimpic feminin de gimnastica, Octavian Belu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca nu doreste sa se implice in vreun fel in alegerile de la FRG, dar le transmite candidatilor mesajul sau de la concursuri: sa invinga cel mai bun.
"Nu mai fac parte din structura FRG si am considerat ca este cel mai bine sa nu ma implic. Nu stiu de unde au aparut speculatii. Tot ce pot sa spun, in privinta candidaturilor la presedintia federatiei, este ca raspunderea va fi pe umerii celor care voteaza si le transmit ceea ce spuneam si la concursuri: sa invinga cel mai bun!", a declarat Octavian Belu.
Tehnicianul a mai spus ca fostul gimnast Marius Urzica nu are nevoie de sprijinul sau in tentativa sa de a deveni presedinte. "El se sprijina singur, dupa o cariera excelenta. Consider ca, pentru viitor, Marius Urzica poate reprezenta o alternativa la conducerea federatiei", a afirmat Belu. Cu ocazia lansarii programului sau electoral, Marius Urzica declarase ca, daca va cistiga presedintia FRG, va dori sa lucreze cu antrenorii Belu si Bitang si va lupta pentru readucerea acestora la conducerea lotului feminin.
Octavian Belu a mai declarat ca, momentan, nu s-a schimbat nimic in privinta ofertelor de a antrena in strainatate, pe care le-a primit, atit el, cit si Mariana Bitang. "Asteptam pina in luna ianuarie, cind vom face o triere a ofertelor primite, de pe toate continentele, mai putin Africa de Sud. Dorim sa nu se mai faca speculatii, nu am semnat nimic pina acum", a explicat Belu.
El a evitat sa faca o analiza a parcursului gimnasilor romani la CM de la Melbourne, motivind ca a urmarit doar fragmente la televizor si nu mai este implicat in pregatirea lotului feminin. "Nu sint in postura de a face o analiza, iar in vacanta de la Milano am prins doar fragmente ale Mondialelor la TV. Consider, totusi, ca este un moment important in gimnastica mondiala, datorita schimbarii generatiilor si, mai ales, a codului de punctaj. SUA au dominat copios Mondialele, dar nu mai este suprinzator pentru mine sa vad Australia sau Olanda luind medalii. Este o reasezare a valorilor, care va continua si in viitor", a declarat Octavian Belu.
Antrenorul considera ca noul cod de punctaj va fi derutant. "Sunt de acord cu declaratia Nadiei Comaneci, conform careia noul cod va fi derutant. Si, ma refer aici, la faptul ca notele vor depasi bariera 10-lui perfect de pina acum. Vom vedea note fractionate, de 13,5 sau 14, 25, datorita dublei notari, pentru valoarea elementelor dintr-un exercitiu si valoarea executiei. Va fi mai greu pentru public, dar cred ca daca se da liber dificultatii, va creste si spectacolul", a precizat Belu.
Octavian Belu si Mariana Bitang au parasit conducerea lotului olimpic feminin al Romaniei la finalul lunii august, cind acesta a fost desfiintat, iar gimnastele au fost trimise sa se antreneze la cluburile de unde proveneau. Cei doi tehnicieni spun ca au primit de atunci mai multe oferte de a antrena, in afara Romaniei, dar sustin ca au aminat luarea unei decizii pina in luna ianuarie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii