Mergi la conţinutul principal

Obstacolul fricii de moarte

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

Teama de moarte este, de fapt, teama de fratele tău, pe care nu l-ai iertat. Este, totodată, credința nu într-un Dumnezeu al Iubirii, ci al cruzimii și dușmăniei, Care ți-ar urmări fiecare gest, dornic să te pedepsească.

Nu vrei să renunți la aceste gânduri?

Înlătură, pentru pacea ta adâncă, gândul unui Dumnezeu care ți-ar aduce moartea, vina și pedeapsa, pentru că nu poți păstra, laolaltă, frica și iubirea.

Darurile sunt primite de mâinile ce dau.

Dăruiește, astăzi, lui Dumnezeu și fratelui tău, deopotrivă, credința că moartea nu există și nu-i mai privi cu niciun fel de vină, frică sau condamnare.

Îi datorezi fratelui tău cerul și acesta trebuie să fie acum darul tău pentru el, renunțând să-l privești altfel decât nevinovat și sfânt.

Hristos ți-a arătat deja că moartea nu există, pentru a-ți reaminti drumul spre Tatăl Tău, izvorul vieții și Iubirii.

Renunță la frica de moarte, a unui trup separat de spirit, și astfel lumea păcatului se va sfârși, deodată cu frica de Dumnezeu, care te-a ținut separat de Pace și adevărata Viață.

 

Și unde Mă duc Eu, voi știți și știți și calea.

Toma i-a zis: Doamne, nu știm unde Te duci; și cum putem ști calea?

Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine...

Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu. “Să nu se tulbure inima voastră, nici să se înfricoșeze.”

(Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 14, 4-6, 27)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro