Mergi la conţinutul principal

O tânără pasionată de artă a înfrumuseţat un pic zona Grădinii Mari

Cu câteva pensule şi puţină vopsea, o tânără iubitoare de artă a alungat monotonia scărilor care coboară din Grădina Mare spre patinoarul acoperit. Absolventă a liceului "Ghe. M. Murgoci" şi a unei facultăţi de marketing, Andreea Stoica şi-a descoperit de circa şase ani pasiunea pentru design-ul interior, făcându-şi din asta o meserie pe care o practică, cu mult drag pentru frumos şi armonie, în Bucureşti şi Constanţa. Ea s-a gândit la un proiect care să aducă un pic de culoare în peisajul urban al oraşului său natal şi, beneficiind de sprijinul Primăriei, care i-a pus la dispoziţie ustensilele şi vopselurile necesare, a pictat în motive tradiţionale acele trepte din Grădina Mare.

 

 

"Am ales Grădina Mare pentru că este reprezentativă pentru Brăila, acolo se vede tot ce a fost acest oraş odată, fie în ruine părăsite, fie în părţile reabilitate", a mărturisit tânăra. Ea a pictat manual fiecare treaptă în parte, fără a apela la şabloane, deoarece a considerat că micile imperfecţiuni vor da personalitate rezultatului final.
Proiectul tinerei a fost bine primit de autorităţile locale, care se arată dispuse să sprijine astfel de iniţiative pentru înfrumuseţarea şi altor zone din oraş. "Intenţionăm să repetăm acest experiment implicând şi clasa de arhitectură a Liceului de Artă şi, de ce nu, tineri studenţi ai Facultăţii de Arhitectură din Bucureşti", ne-a declarat Camelia Guşatu, directorul Direcţiei de Cultură din cadrul Primăriei Brăila. Deocamdată, reprezentanţii Primăriei nu au stabilit locaţiile unde s-ar mai putea derula astfel de proiecte.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro