Mergi la conţinutul principal

O să mâncăm Covid pe pâine!

La ora la care scriu nu se știe nici cine va fi premierul României, nici cum se va tranșa în Parlament chestiunea certificatului “verde”. Sincer, chiar nu înțeleg de la ce vine “verde”! Probabil cei nevaccinați sunt pe “roșu” și nu au dreptul să “treacă strada”. În fine, este atât de oribil unde s-a ajuns cu această obligativitate de inoculare cu un ser experimental încât pur și simplu rămâi fără cuvinte. Rămâi fără cuvinte în condițiile în care deja se vorbește de valul 5 și de doza a patra de “imunizare”. De fapt, probabil că alde Cîțu știa el ceva din moment ce a comandat câte 6 doze per cap de român. Chit că încă nu sunt vaccinați anti-covid și sugarii, dar nu este timpul trecut. Câtă vreme în Austria, de exemplu, copiii de 12 ani nevaccinați sunt consemnați la domiciliu în următoarele 10 zile, iar în SUA s-a aprobat deja vaccinarea celor de 5 ani, nimic nu este imposibil. Tot alde Cîțu consideră “inadmisibilă” testarea gratuită a românilor, dar nu a considerat “inadmisibilă” achiziționarea a 120 de milioane de doze de vaccin. Până și fostului ministru de Finanțe, Alexandru Nazare, i s-a părut inadmisibilă achiziția lui Cîțu, drept pentru care și-a pierdut postul de ministru. La fel, cât de ipocriți pot fi oamenii politici câtă vreme în România  - ca să nu se supere UE pe noi - nu este permisă administrarea antiviralului Arbidol dar parlamentari de la toate partidele, prin intermediul moldovenilor de la AUR, își fac stocuri în caz că se îmbolnăvesc? I-a deconspirat colegul lor, George Simion, liderul AUR. Păi, asta e! Toată lumea “bună” fuge de spitalele noastre ca să nu se ardă pe la Terapie sau să-i sară creierii din cap de la atâta oxigen de sudură inhalat.

Este atât de trist ce se întâmplă și atât de nedrept! Atâta minciună prin omisiune ne înconjoară încât ca să reziști îți vine să faci haz de necaz... Este evident acum că vaccinații transmit masiv boala. Tocmai de aceea în Vest se pune problema testării inclusiv a vaccinaților la evenimente, după cum nu mai sunt excepții cazurile în care vaccinații chiar FĂRĂ comorbidități au avut Covid în forme cel puțin periculoase și mulți cu afectări neurologice... Recunoașteți și voi, cei cărora nu vă miroase urât îngrădirea din ce în ce mai vădită a drepturilor vecinilor sau cunoscuților voștri nevaccinați: VACCINUL NU PROTEJEAZĂ suficient cât să justifice un asemenea asalt asupra democrațiilor din toate statele. Chiar astăzi am văzut un oficial din Austria care, cu o seninătate cinică, anunța public să nu mai mire pe nimeni când poliția va opri cetățenii pe stradă. Apropo de haz de necaz, trebuie să știți voi, cei cărora nu vă pasă de principii și de concetățenii voștri, că în curând doar o doză de vaccin, sau două, nu vor fi suficiente când se va ajunge la doza numărul 4, după cum o singură trecere prin boală nu ajunge, chit că persoana respectivă are anticorpi muuuult mai sănătoși decât cei vaccinați. Cu alte cuvinte, cam cum a subliniat Mihail Neamțu: am ajuns să fim puși la zid pentru că suntem sănătoși! Mai grav este ce se întâmplă în timpul cât noi dezbatem constituționalitatea certificatului verde. Un singur exemplu: îngrășămintele chimice s-au scumpit zdrobitor, acuză fermierii. Consecința: multe ferme dau faliment asta după ce ni s-a distrus zootehnia tot cu virusuri – pesta porcină, gripa aviară. Mai mult, fermierii noștri nu beneficiază de subvențiile la care au dreptul cei din Vest, iar legile care ar reglementa problemele zac prin sertare în Parlament. Și uite așa, legumele putrezesc pe câmp, laptele se aruncă, iar noi în curând vom ajunge doar niște buni consumatori pentru economiile altora. Nicio problemă, merge și așa, cum zice românul, numai că se vorbește de o criză alimentară mondială și taaaaare bine ar fi dacă Guvernul, oricum s-ar numi, ar avea grijă de securitatea alimentară a țării... N-are! Ghinion!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro