Mergi la conţinutul principal

O să ţi se-nfunde! Şi ţie!

Nu a înţeles nimic. Monstruoasa coaliţie a fărădelegilor PSD – ALDE nu vede, nu aude, nu înţelege. Dacă cineva îşi închipuia că alegerile din 26 mai vor fi o lecţie, iar după papara primită măcar va încerca să mimeze corectitudinea, legalitatea, iată că ziua de luni a demonstrat, încă o dată, că pentru oamenii aceştia respectul e doar o materie opţională. Drept dovadă, Senatul a respins luni solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. Şi nu oricum! Cererea DNA a fost respinsă cu 38 de voturi „pentru”, 71 „împotrivă” şi o abţinere.

Încă o palmă dată Justiţiei, încă o sfidare la adresa milioanelor de români care în 26 mai au transmis clar prin votul lor că în ţara asta nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege. 

Dar ce contează votul românilor, ce contează legea pentru această şleahtă, care calcă în picioare orice normă nu doar legală, ci şi de bun simţ. De doi ani şi jumătate îşi tot creditează penalii şi face tot felul de jocuri murdare cu un singur scop: să păstreze puterea şi toate privilegiile ce rezultă din ea. Clica asta n-a înţeles nimic nici măcar din arestarea lui Liviu Dragnea! Nu s-a obosit să înţeleagă sau, mai degrabă, n-a vrut  din disperare. Asta arată votul covârşitor majoritar împotriva ridicării imunităţii lui Tăriceanu: disperarea. Ea e cea care a reactivat frăţia penalilor.

Să fie clar! Păstrarea majorităţii în cele două camere, aceasta a fost miza votului de luni din Senat. Atât! Pur şi simplu un troc ordinar, nici vorbă să-l apere cu bună-credinţă sau să creadă în nevinovăţia lui. Pentru PSD, în afară de asta, Tăriceanu nu mai reprezintă nimic. A făcut scut în jurul lui doar din interes. Îl va folosi şi atât. Apoi, la gunoi cu el. E oricum deja un mort politic. Şi, mai devreme sau mai târziu, tot va da socoteală pentru acuzaţiile ce i se aduc, şi anume că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Ce ţi-e şi cu campaniile astea! Înghit atâţia bani obţinuţi prin fărădelegi doar pentru un succes efemer. Căci, istoria a demonstrat-o: oricât de proşti i-ar considera politicienii pe români, cumpărarea asta de voturi nu ţine la nesfârşit, odată şi odată, unora mai devreme, altora mai târziu, tot li se înfundă. Dovadă zeci de politicieni morţi şi îngropaţi politic de alegători. Năstase, Udrea, Dragnea sunt doar ultimele din multele nume sonore, cu greutate, aruncate de pe scena puterii mai întâi de electorat şi apoi de Justiţie. Nu mai departe, uitaţi-l şi pe Tăriceanu! În urmă cu două săptămâni, cocoţat bine în funcţie, de conjunctură, dar, probabil, şi de banii aceia murdari folosiţi în trecuta campanie, se visa preşedintele României. Iar acum... Acum are  mai multe neveste decât procente obţinute pe 26 mai! Bună glumă! Şi a internauţilor, şi a alegătorilor!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro