Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O politie cistigata

Inspectoratul de Politie al Judetului Galati va fi condus de un politist brailean. Este o informatie care, dincolo de orgoliile exagerate ce ar putea sa tulbure gindirea multora, constituie un motiv de mindrie pentru noi, brailenii. Comisarul sef Fanel Arama, pina in prezent adjunct al inspectorului sef al IPJ Braila, a cistigat detasat concursul pentru ocuparea functiei vacante din judetul vecin. N-a candidat de unul singur, cum se intimpla in general, iar concursul n-a lasat deloc impresia ca a fost unul care sa fie cistigat de cine trebuie. In acest context, comisarul sef Arama - un politist despre care nu se poate spune ca ar fi corupt ori neprofesionist - chiar merita felicitat.
Dincolo insa de sentimentul de mindrie, la urma urmei firesc, care ne-ar putea incerca, faptul ca Politia din Galati nu e condusa neaparat de un galatean e unul cit se poate de normal, in contextul general al globalizarii. Iar in unele cazuri, asa cum este si cel al sefiei unui inspectorat de politie, consider ca este si un fenomen benefic, mai ales pentru comunitatea respectiva. In general, mie unuia mi se pare mai eficient ca esalonul intii ori chiar si doi dintr-un IPJ sa fie format din oameni din alte judete, asa cum la fel de eficient ar fi si in cazul Finantelor Publice, Garzii Financiare, Parchetelor, instantelor sau oricaror altor institutii cu putere de ancheta si control. Nu e o teorie general valabila, dar in cele mai multe cazuri s-ar putea dovedi cit se poate de adevarata: una e sa controlezi sau sa cercetezi pe cineva cu care esti din acelasi oras, cu care in trecut ai fost pe la festivitati, zile aniversare, nunti ori cumetrii, inaugurari de sedii ori lansari de noi afaceri, chiar ale persoanei in cauza, si alta e sa nu-l cunosti pe respectivul si sa-ti vezi linistit de ancheta pe care o derulezi. Asa, nu se lasa loc de discutii si nici nu poti fi influentat in vreun fel in a-ti face treaba cu obiectivitate si profesionalism. Asa cum, imi place sa cred, va face Fanel Arama la Galati.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii