Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O noua incercare de evacuare a asistatilor de la Centrul Social de Gazduire

Astazi, zece dintre persoanele care locuiesc la azilul de noapte urmeaza a fi evacuate din Centrul Social de Gazduire. Aceasta masura a fost dispusa in baza Regulamentului de Organizare si Functionare a Centrului, aprobat de Primarie si intrat in vigoare in luna aprilie a anului 2005. Potrivit declaratiei directorului Gica Budur, in documentul citat se stipuleaza clar ca perioada de sedere a unei persoane aflata in risc social este de cel mult 90 de zile, cu posibilitate de prelungire doar cu acceptul scris al primarului municipiului. "Deja, celor zece persoane care ar fi trebuit sa paraseasca Centrul pe data de 26 februarie, domnul primar le-a prelungit perioada de sedere pina pe 5 martie", a mai declarat sursa citata. Aceasta a subliniat faptul ca, pentru doua din cele zece persoane au fost repartizate locuinte. Dupa cum a mentionat directorul Budur, unii dintre cei ce urmeaza a fi evacuati locuiesc in Centru din anul 2003. "Unii dintre ei sint apti de munca, au chiar si un loc de munca, deci au salariu. Dar prefera sa stea aici (la Centrul Social de Gazduire - n.r.), deoarece nu ii costa nimic. Nu trebuie sa uitam ca in orasul nostru exista foarte mule persoane aflate in risc social, care nu au un adapost deasupra capului. De asemenea, exista femei maltratate, copii maltratati. Pe acestia cum ii putem proteja, daca nu mai exista spatiu? De aceea, cei ce au primit adresa de evacuare trebuie sa inteleaga faptul ca, fiind un singur centru de acest tip, trebuie sa cautam sa protejam toate persoanele aflate in risc social", a adaugat Gica Budur.
Pe de alta parte, cei aflati in prag de evacuare, sustin ca au tot dreptul sa locuiasca in Centrul Social de Gazduire, chiar daca au un loc de munca. "Ce sa facem la gazda? Eu am locuit la gazda si m-a furat. Mi-a furat toti banii. Si o gazda costa si foarte scump. Eu, acum, nu mai am loc de munca. Cu ce platesc gazda?", s-a plins Cristina Jipa, unul dintre asistatii Centrului.
Important de mentionat este ca majoritatea tinerilor aflati in Centrul Social de Gazduire provin din centrele de plasament, care nu le mai asigura cazare dupa implinirea virstei de 18 ani.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii