Mergi la conţinutul principal

O nouă simulare pentru elevii brăileni

* Inspectoratul Școlar Județean Brăila organizează săptămâna aceasta o nouă simulare la nivel local a examenului de Evaluare Națională și Bacalaureat * luni și marți vor susține simularea elevii de clasa a VIII-a, iar miercuri, joi și vineri cei de clasa a XII-a

 

Elevii brăileni au ocazia să afle cât de pregătiți sunt pentru examenele naționale care vor începe în luna iunie. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila organizează săptămâna aceasta, 9-13 mai, o nouă simulare la nivel local pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat. Aceasta va fi cea de-a doua simulare la nivel județean care se organizează de câțiva ani la nivelul Brăilei.

Astfel, luni și marți, pe 9 și 10 mai, elevii de clasa a VIII-a vor susține simularea examenul de Evaluare Națională, la probele de Limba română și Matematică. Miercuri, joi și vineri, pe 11, 12 și 13 mai, elevii de clasa a XII-a și a XIII-a vor susține probele din cadrul simulării examenului de Bacalaureat: Limba română, proba obligatorie a profilului și specializării și proba la alegere a profilului și specializării.

”Am rugat colegii să facă subiecte echilibrate. Mai e timp până la examene ca elevii să se pregătească, iar aceste simulări pe care le organizăm la nivel județean sunt un ultim test și pot fi un duș rece pentru unii că trebuie să învețe. Oricum rezultatele de la simulările de până acum arată că suntem pe un trend bun, elevii brăileni și-au îmbunătățit rezultatele de la o simulare la alta”, ne-a declarat prof. Cătălin Canciu, inspector școlar general.

Simularea județeană are loc la doar o lună de la simulările naționale organizate de Ministerul Educației: Evaluare Națională (4 - 6 aprilie), Bacalaureat (28 - 31 martie). La Evaluarea Națională, la română, procentul de promovabilitate (note peste 5) la nivelul județului Brăila a fost de 77,8%. La Matematică rata de promovare a fost de 67,47%. În ceea ce privește simularea Bacalaureatului, la prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română, promovabilitatea a fost de 78,4%. La proba obligatorie a profilului - Matematică sau Istorie, promovabilitatea a fost de 70,99%, iar la proba la alegere a profilului și specializării de 77,60%. La toate probele procentele au fost peste media națională.

Când au loc examenele naționale

Atât Evaluarea Națională cât și Bacalaureatul sunt programate să înceapă în luna iunie. Pentru elevii de clasa a VIII-a, cursurile se vor încheia pe 3 iunie. Examenul va începe luni, 14 iunie, cu proba la Limba și literatura română. Miercuri, 16 iunie, va avea loc proba la Matematică. Primele rezultate se vor afișa pe 23 iunie, iar rezultatele finale, după contestații, pe 30 iunie.

Pentru elevii de clasa a XII-a, cursurile se vor încheia pe 27 mai. Față de ultimii doi ani când probele orale au fost anulate din cauza pandemiei, anul acesta se reiau competențele. Proba orală la limba română este programată între 6 și 8 iunie, competențele digitale între 9 și 10 iunie, iar proba orală într-o limbă străină va avea loc între 13 și 15 iunie. Prima probă scrisă a Bacalaureatului, cea la Limba și literatura română, va fi susținută pe 20 iunie, proba obligatorie a profilului pe 21 iunie, iar proba la alegere pe 22 iunie. Pe 27 iunie se vor afișa primele rezultate, iar pe 1 iulie se vor publica rezultatele finale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro