Mergi la conţinutul principal

O nouă fabrică la Brăila! Glorious Lightning își extinde producția în Europa

• anunțul a fost făcut ieri de primarul Marian Dragomir, pe pagina sa de Facebook, mai multe detalii urmând să fie oferite de către investitori la finalizarea procedurilor • anul acesta ar urma să fie inaugurată fabrica de baterii a cehilor de la ”Tesla”

 

Compania ”Glorious Lightning”, unul dintre cei mai mari angajtori din zona privată, își extinde activitatea și vrea să înființeze o nouă fabrică în Brăila. Vestea a venit chiar de la primarul Brăilei, Marian Dragomir, un proiect de hotărâre privind obținerea titlului de parc industrial de către această companie urmând să fie supus votul Consiliului Local Municipal în următoarea ședință ordinară.

”Întotdeauna am susținut investițiile care creează locuri de muncă. În anul 2019 se deschidea la Brăila o fabrică care exportă produse electrice - 17 milioane euro investiții, 800 de noi locuri de muncă. Azi (n.r. – ieri, 18 aprilie 2024), printr-un parteneriat corect și încredere, societăți partenere ale Glorious Lightning vor veni la Brăila pentru a-si extinde producția în Europa. Detalii vor fi oferite, așa cum este corect și am facut de fiecare dată, de către investitori, atunci când toate procedurile vor fi finalizate. Putem spune că facilitățile oferite, seriozitatea administației locale și promovarea Municipiului Brăila de către cei care au cunoscut succesul în orașul nostru au convins alte societăți să investească în Brăila”, a scris primarul Marian Dragomir pe pagina sa de Facebook.

Acesta a continuat apoi afirmând că în paralel cu susținerea investitorilor străini, firmele brăilene au primit și acestea sprijin din partea municipalității pentru a-și dezvolta afacerea.

”În paralel, și societățile cu experiență pe plan local au primit susținere sau deschidere pentru propunerile lor, de la modernizarea infrastructurii și extinderea transportului public pentru Vard sau firmele care au sediul pe Str. Vădeni, extinderea transportului public până la poarta fabricii, promovarea gratuită în aplicația Primăriei pentru restaurante  și hoteluri, suport pentru documente, sprijin pentru societățile din Zona Liberă sau, pur si simplu, invitarea la evenimente ale Primăriei pe plan local sau la posturile TV naționale, totul pentru a avea o colaborare corectă cu mediul de afaceri. Educația mea antreprenorială se datorează unei societăți germane multinaționale, unde am lucrat. Modelul de organizare învățat acolo l-am aplicat de multe ori în administrație. Împreună facem echipă bună!”, a mai scris acesta.

Chinezii de la ”Glorious Lighting SRL” au venit la Brăila în 2017, au achiziționat fostul centru comercial “Armonia” contra sumei de 6,5 milioane euro și l-au transformat într-o fabrică de corpuri de iluminat în care au investit 3,5 milioane de euro în reamenajarea și recompartimentarea spațiului, 5 milioane în echipamente și 2 milioane în componente și capital uman. Inaugurarea fabricii a avut loc în mai 2019. 

 

Fabrica de baterii a cehilor de la ”Testa” va fi inaugurată anul acesta

Grupul ceh ”Tesla”, care a anunțat în 2022 că va investi peste 100 milioane euro în Brăila, într-o fabrică de baterii pentru stocarea energiei, ar urma să inaugureze investiția anul acesta, potrivit economica.net. În această fabrică, Tesla va produce baterii de stocare a energiei electrice, sisteme pentru zona rezidențială, comercială și industrială, inclusiv baterii pentru mașini electrice.

Recrutările pentru angajarea unui director au început în februarie, iar candidatul selectat pentru acest post va aduce fabrica din Brăila la capacitatea maximă de producţie de 2 GWh de sisteme de stocare a energiei cu baterii, unitatea de producţie urmând să genereze astfel venituri de 1 miliard de euro, conform anunţului de angajare, consultat de Economica.net.

Fabrica grupului ceh ”Tesla” de la Brăila își are locația în Perimetrul 2 al Zonei Libere Brăila, pe o porțiune din cele 11 ha concesionate de Eli Park. Investiția ar urma să ducă la crearea a 200 noi locuri de muncă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro