Mergi la conţinutul principal

O nouă criză de medicamente la Spitalul Judeţean

* managerul Delia Râşnoveanu recunoaşte că există o problemă cu toate stocurile de medicamente, însă spune că totul se va rezolva în scurt timp

 

 

O nouă criză de medicamente la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila! Managerul unităţii spitaliceşti a confirmat informaţiile apărute în spaţiul public, conform cărora din spital ar lipsi serul fiziologic, aspirina, dar şi medicamentele necesare pacienţilor care au suferit un accident vascular cerebral. Dr. Delia Râşnoveanu ne-a declarat că există o problemă la toate stocurile de medicamente, de „vină” fiind birocraţia. Concret, de la 1 ianuarie s-au modificat preţurile în Catalogului Național al Prețurilor Medicamentelor (CANAMED) şi angajaţii SJU Brăila au trebuit să reînnoiască toate contractele, procedură ce s-a finalizat abia ieri.

Într-adevăr, există această problemă. Anul acesta, la 1 ianuarie, s-a schimbat CANAMED-ul, registrul naţional care dă preţul la medicamente, şi prin schimbarea acestuia practic toate contractele care le-am avut cu furnizorii au trebuit refăcute pentru că sunt alte preţuri faţă de cele cu care au câştigat ei licitaţia. Ieri am reuşit să terminăm de refăcut toate contractele subsecvente pentru achiziţie. De ieri s-a dat drumul la comenzi pe noile preţuri şi medicamentele urmează să vină. Şi într-o zi-două pot veni sau chiar în cursul zilei de astăzi. Absolut toate medicamentele sunt în această situaţie din cauza modificărilor preţurilor la nivel naţional. Dar se va rezolva problema în scurt timp”, ne-a declarat dr. Delia Râşnoveanu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

Catalogul național al preturilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România a fost actualizat de Ministerul Sănătății la începutul anului, iar în baza listelor noi medicii pot să comande tratamentele pentru bolnavi. Ultima corecţie a preţurilor a fost făcută în 2015.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro