Mergi la conţinutul principal

O minciună a guvernării, dovedită

Guvernarea PSD-ALDE a promis, printre multe altele, finalizarea, în acest an, a 100 de kilometri de autostradă. 100 de kilometri noi de autostradă, pentru cei 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Un fel de „omagiu” al Guvernului în Anul Centenarului. O ţintă asumată de Executiv pentru 2018, după cum declara chiar premierul Viorica Dăncilă.

„Anul acesta trebuie să terminăm 100 de kilometri de autostradă. Pe 31 decembrie, trebuie să vină şeful CNAIR să spună că îi avem. Dacă zice ca nu îi avem, pleacă acasă!”, susţinea, cu tărie, premierul, săptămâna trecută.

Pe la începutul lunii decembrie, Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, anunţa la rândul său că, „până pe 15 decembrie, vor fi, în total, daţi în folosinţă 73 de kilometri de autostradă” şi că, „în ianuarie, cifra va ajunge la 113 kilometri de autostradă, deoarece vor fi finalizaţi alţi 40 de kilometri de autostradă”.

În realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Adică mult mai prost, exact aşa cum se întâmplă în mai toate domeniile în care guvernarea PSD-ALDE a aruncat cu promisiuni. De fapt, Vâlcov, Dăncilă şi Puterea PSD-ALDE mint şi vor continua s-o facă.

Bilanţul real al realizărilor guvernării în privinţa autostrăzilor este acesta: în total, în acest an, s-au deschis aproximativ 55 de kilometri noi de autostradă. Au fost 25 de km (din 28 finalizaţi) deschişi circulaţiei în iulie, pe tronsonul A 10 Aiud – Turda, 9 kilometri pe tronsonul A3 Gilău – Nădăşelu (lângă Cluj-Napoca) în septembrie, aproape 14 km pe tronsonul A3 Ungheni – Ogra (lângă Târgu Mureş) - un ciot care se termină într-un giratoriu provizoriu şi o barieră de cale ferată, inaugurat miercuri -, şi 6,5 km din A3 Bucureşti – Ploieşti, la intrarea în Capitală, care se deschid astăzi – un alt ciot, care se termină într-un semafor. Şi gata, nu se va mai întâmpla nimic nici până la finele anului, nici în ianuarie. Nu sunt nici 73, nici 100, nici 113 km. Sunt doar 55, iar următorii vor fi cel mai devreme deschişi prin primăvara anului viitor – vreo 15 km. Asta după ce singurii kilometri inauguraţi în întreg anul 2017 au fost doar 15, undeva între Lugoj şi Deva, tronson finalizat încă din perioada guvernării Cioloş, dar deschis abia în martie 2017.

Cu alte cuvinte, în An Centenar, România nu doar că nu are autostrăzi care să lege între ele toate provinciile istorice sau măcar o autostradă care să traverseze ţara de la un capăt la altul, dar Guvernul nu a fost în stare să deschidă nici măcar 100 de amărâţi de kilometri noi de autostradă, aşa cum singur s-a angajat în faţa românilor.

Prin urmare, degeaba aşteaptă Viorica Dăncilă să vină şeful CNAIR pe 31 decembrie şi să-i spună că avem 100 de kilometri finalizaţi, pentru că nu se va întâmpla asta. Nu are de unde să-i scoată, şi nici Moş Crăciun nu-i poate aduce în dar. Astfel, şeful companiei de drumuri va trebui să plece. Dar n-ar trebui să plece singur. Ar trebui să plece şi Viorica Dăncilă odată cu el, cu tot cu PSD-ALDE de la guvernare. Pentru că minciuna aparţine întregii guvernări şi întregii coaliţii de la Putere. Este o minciună sfruntată şi dovedită. Una dintre multele.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro