Mergi la conţinutul principal

O Menţiune şi şase Premii speciale pentru Brăila la Olimpiada de limba română

Joi după-amiază, în sala Casei Tineretului, a avut loc festivitatea de premiere pentru faza naţională a Olimpiadei de limbă, comunicare şi literatură română. S-au oferit zeci de premii, iar bucuria copiilor a fost mare mai ales că în acest an au primit şi ceva bani pe lângă diplome şi felicitări. Coordonatoarea olimpiadei, conf. univ. dr. Mina Maria Rusu, a explicat că nivelul olimpiadei a fost unul foarte ridicat, juriul fiind pus serios în dificultate atunci când a trebuit să aleagă cele mai bune lucrări. Preşedintele de onoare al concursului, conf. univ. dr. Zamfir Bălan, a felicitat şi el elevii şi a înmânat diplomele celor mai buni copii, îndemnându-i pe ceilalţi să nu predea armele, să muncească pentru ca la ediţiile următoare să ia şi ei premii. Autorităţile locale au fost reprezentate la momentul festiv de primarul Aurel Simionescu. "Primăria Brăila şi-a dat mâna cu Consiliul Judeţean şi am decis că putem să aducem un plus faţă de ceea ce s-a oferit de la nivel naţional. Cred că niciun efort nu este niciodată prea mare pentru a răsplăti munca elevilor noştri foarte buni", a declarat primarul Aurel Simionescu. Alături de copii a fost şi inspectorul şcolar general de la IŞJ Brăila, prof. Carmen Pîrlog.
Brăila a obţinut o Menţiune, la clasa a VI-a, prin Andreea Claudia Damian de la Şcoala "Ion Creangă", elevă care a primit şi un Premiu Special oferit de administraţia locală, o tabletă. S-au mai obţinut şi alte cinci Premii speciale: Daria Alexia Miron de la Şcoala "M. Eminescu" şi Cristina Sfinteş de la Liceul Teoretic "Angelescu" Ianca, clasa a V-a, Iulia Maria Gegea de la Şcoala "Ion Creangă" şi Raluca Iris Pintilie de la Colegiul "Murgoci", clasa a VII-a, şi Adina Cristina Cursaru de la Şcoala "C. S. Aldea", clasa a VIII-a. Premii speciale au fost oferite şi elevilor din alte judeţe.
Reamintim că Brăila a fost gazda fazei naţionale a Olimpiadei de limba română ce a avut loc în perioada 6 - 10 aprilie. În concurs au intrat 268 de elevi din toată ţara.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro