Mergi la conţinutul principal

O lume în conflict vede o lume în conflict

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Sfinții vor vedea totul sfânt și drept, iar nesfinții, inversul. Ce ar putea vedea ochiul, altceva decât ceea ce crede?

Ceea ce crede fiecare este rezultatul unei decizii și unui antrenament care a urmat, în mod mai mult sau mai puțin discret pentru sine.

Decizia pentru sine îți aparține și nu poți da vina pe lume sau pe cineva pentru ceea ce vezi.

Ceea ce vezi este rezultatul unei alegeri tăioase, iar sabia este în mâna ta.

Critica, reproșul ori degetul îndreptat în afară sunt erori. Ele nu vor îndrepta lumea, dar o vor deforma și mai mult, pentru că așa ai decis.

Lumea ți se va schimba când vei găsi lauda acolo unde înainte vedeai reproșul, când îți vei admira aproapele tău în loc să-l invidiezi, ori când te vei bucura pentru el, în loc să-i contești meritele.

Și așa, Cerul se va apropia de tine și devii una cu Hristos.

 

„Nu socotiți că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.

Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa.

Și dușmanii omului (vor fi) casnicii lui.

Cel ce iubește pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubește pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.

Și cel ce nu-și ia crucea și nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine.

Cine ține la sufletul lui îl va pierde, iar cine-și pierde sufletul lui pentru Mine îl va găsi.”

(Matei, X, 34-39)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro