Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O femeie a fugit de acasa, parasindu-si proprii copii

In seara zilei de vineri, 24 martie a.c., echipa mobila de la Telefonul Copilului s-a deplasat, in urma unui apel primit de la Tudor V. din Braila, la domiciliul acestuia. Asistentii sociali au gasit, la domiciliul apelantului, doi copii, in virsta de 4 luni si respectiv 1 an si 4 luni, care au fost abandonati de mama, barbatul fiind tatal lor biologic. Din informatiile oferite de barbat, a reiesit ca mama copiilor parasise domiciliul de doua zile. Potrivit declaratiei directorului general adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, Simona Cimpoaie, tatal biologic, ajutat fiind de vecini, a incercat sa le ofere celor doi copii cele necesare unei ingrijiri corespunzatoare, in speranta ca mama micutilor va reveni acasa. "Avind in vedere virsta frageda a micutilor si faptul ca femeia nu a revenit la domiciliu, s-a instituit masura plasamentului in regim de urgenta a celor doi copii la un asistent maternal profesionist. Totodata, tatal biologic al copiilor a fost invitat la sediul institutiei noastre, pentru consiliere psihologica si juridica, in vederea reglementarii situatiei micutilor" a mai declarat Simona Cimpoaie, care a mentionat ca Tudor V. traieste in concubinaj cu mama copiilor, acestia neavind trecut numele tatalui pe certificatele de nastere.
Directorul general al DGASPC a adaugat ca barbatul a incercat sa solicite sprijinul familiei sotiei, apelind la serviciile Protectiei Copilului in ultima instanta, fiind constient ca nu-i poate ingriji singur. Echipa mobila de la Telefonul Copilului a ramas impresionata de afectiunea pe care barbatul o are pentru micuti, acesta avind lacrimi in ochi, in momentul in care copiii au fost urcati in masina, pentru a fi dusi la asistentul maternal.
"Cazul ramine in atentia noastra, urmind a sesiza instanta de judecata, conform legii, cu propunerea masurii de protectie speciala, sau de reintegrare in familie, dupa caz (daca mama revine si, impreuna cu tatal, isi vor asuma responsabilitatile parentale", a concluzionat Simona Cimpoaie.
Cum femeia nu revenise pina ieri la domiciliu, exista posibilitatea ca instanta sa decida plasamentul micutilor la un asistent maternal profesionist.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii