Mergi la conţinutul principal

O clasă politică de căcat. Şi nu-mi cer scuze pentru limbaj

Un text la Scormonitoru a iscat supărare mare printre unii comentatori. Textul, un pamflet, a criticat într-un limbaj fără ocolişuri bătaia de joc de care a avut parte organizaţia PNL Brăila din partea lui Ludovic Orban. A deranjat verbul “a căca”, folosit  de pamfletar pentru a caracteriza atitudinea de un dispreţ fără margini la adresa liberalilor brăileni care au tras pentru partid, dar mai ales a alegătorilor de dreapta. Cum poţi s-o numeşti pe Simona Drăghincescu subprefect, protejata PSD-ului până nu demult şi protectoarea guralivă a preşedintelui CJ, Francisk Chiriac, atunci când liberalii, în frunte cu liderul Alexandru Dănăilă, îi adresau critici. Mai departe, care au fost criteriile de stabilire a candidaţilor la preşedinţia CJ şi la primăria municipiului? Cică nişte sondaje făcute la Bucureşti l-ar fi desemnat pe Cătălin Boboc, şi, doamnelor şi domnilor, pe Lucian Căprariu, şeful unui partid de buzunar Brăila Nouă, drept posibilii câştigători în faţa tandemului Marian Dragomir, Francisk Chiriac, susţinuţi intens de europarlamentarul Mihai Tudose, bine văzut de brăileni după povestea Podului, cu final fericit. Ludovic Orban, preşedintele PNL şi premierul României, a uitat cum a fost tratat şi trădat el însuşi în urmă cu 4 ani, când a candidat la Primăria capitalei şi s-a retras din cursă după ce i s-a înscenat un dosar penal. A uitat cât de găunoasă a fost atunci politica aşa-zişilor lideri ai PNL care au pierdut lamentabil Primăria Capitalei în faţa Gabrielei Firea, după ce au schimbat 4 candidaţi. Cine conducea atunci? Tandemul Vasile Blaga - Alina Gorghiu. Vom vedea ce se va întâmpla cu Bucureştiul după ce Orban a cedat în faţa lui Dan Barna de la USR şi a întors spatele PMP-ului lui Traian Băsescu. De ce nu i-a vrut Barna pe popularii lui Băsescu? Pentru că Mihail Neamţu, candidatul PMP la Primăria Sectorului 3, este un intelectual liberal, patriot, creştin, fără tinichele de coadă şi un mare susţinător al familiei tradiţionale. Prea mult pentru Barna! Drept urmare, Nicuşor Dan a pierdut procente importante în bătălia cu Firea, odată cu intrarea lui Băsescu în cursa pentru Primăria Capitalei. De ce a făcut-o Băsescu? Ca să-şi salveze partidul! Dar nu despre politica PNL la alegerile de la Bucureşti vreau să scriu. De altfel, era nu bine, ci foarte bine dacă la Brăila exista alianţa PNL- USR -PLUS şi ar fi fost susţinut dr. Mihai Isvoranu la primărie în tandem cu Boboc la CJ. Şansele erau mult mai mari. Medicul veterinar Isvoranu chiar a tratat cu seriozitate campania electorală, chiar a dovedit bun simţ şi implicare, spre deosebire de Cătălin Stancu, liderul USR Brăila care nu s-a deranjat nici măcar să se înscrie cu vreo iniţiativă la “Bătălia pe proiecte”.

În acelaşi context, pe partea dreaptă a eşicherului politic avem prea mulţi inşi care candidează la vârf ca să se căpătuiască: Cătălin Boboc, candidatul PNL la preşedinţia CJ, Lucian Căprariu - Brăila Nouă - susţinut de acelaşi PNL la Primăria municipiului, Cătălin Stancu, candidatul USR-PLUS la preşedinţia CJ. Iată de ce nu e de mirare că mulţi alegători de dreapta vor vota tandemul Dragomir – Chiriac de la PSD şi listele de consilieri de la PNL sau USR-PLUS sau PMP, mai ales după ce Lucian Căprariu s-a trezit să critice mandatul lui Constantin Cibu, Dumnezeu să-l ierte! Adică singurul primar de dreapta din ultimii 30 de ani a nimerit în gura unuia ca Lucian Căprariu. Trist! Şi mai trist este că pe vremea lui Cibu, Văsioiu, Simionescu, contracandidaţii se confruntau la televiziunile locale nu fugeau ca dracu' de tămâie de orice dialog incomod, preferând, de la Bucureşti în jos, numai monologurile la televiziunile de casă. Cu chiu cu vai se mai confruntă candidaţii la prezidenţiale. Jal-nic! O clasă politică de căcat, asta ca să fiu în ton cu pamfletul de la Scormonitoru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro