Mergi la conţinutul principal

O ciupitură de ţânţar pentru pielea groasă a PSD

Social-democraţii nu ştiu să piardă. Pur şi simplu unii lideri, de fapt cei mai importanţi lideri, au o atitudine care te-nfioară. Caz concret: alegerile parţiale din Viziru. Maniera în care au tratat scurta campanie electorală a dovedit o autosuficienţă, repet, care-ţi dă fiori reci. Însuşi Liviu Dragnea a venit la Viziru cu câteva zile înainte de alegeri şi în faţa unui public format în majoritate din inşi care stau cu mâna-ntinsă la ajutoarele sociale, a aruncat cu minciuni fără niciun fel de ruşine, fără niciun fel de jenă, de parcă toţi, dar absolut TOŢI brăilenii, sunt nişte proşti. De parcă noi toţi, care-am albit locuind în acest oraş, în acest judeţ, am uitat, dintr-odată, cu câtă nepăsare a fost tratată Brăila de atâtea ori de liderii de la Bucureşti. Şi mă refer, în principal, la liderii PSD, deoarece Brăila a votat roşu la toate alegerile generale şi prezidenţiale de după decembrie ’89. Să ne aducem aminte de mia de hectare ruptă din Brăila şi dată Galaţiului? Să ne aducem aminte de Insula Mare a Brăilei, de atâtea direcţii regionale importante care au sediul oriunde în altă parte, dar nu la Brăila? Este adevărat, am avut un ministru în ultimul guvern Ponta şi avem şi acum în Guvernul Grindeanu. Având în vedere cât de puţin a fost funcţional ultimul guvern Ponta, iar acum Dragnea vrea să termine după doar 6 luni şi Guvernul Grindeanu, beneficiile pentru Brăila cu Mihai Tudose la butoanele Ministerului Economiei sunt aproape invizibile.

Dar nu despre PSD, despre autosuficienţa liderilor, despre aroganţa lui Ion Rotaru, vreau să scriu. Scriu acum cu bucurie despre PNL Brăila. După mult timp liberalii brăileni au dat un semn clar de unitate, coerenţă şi seriozitate în abordarea unei campanii electorale. N-a mai contat că X este de la fostul PDL, că Y este de la fostul PNL. Mă bucur că au câştigat. Că au făcut-o la doar câteva zeci de voturi diferenţă nu face altceva decât să demonstreze, încă o dată, că fiecare vot contează, că fiecare părere contează şi cine se bazează doar pe prostime, doar pe cei care nu produc nimic ci doar consumă, de regulă în birturi, poate pierde oricând, cu toate vizitele şmecherilor de la Bucureşti. Am aflat, de exemplu, că în Moineşti de Bacău, PSD a pierdut lamentabil după ce Firea, Dragnea şi multe alte vedete s-au perindat ca să însufleţească electoratul. Candidatul ALDE l-a zdrobit pur şi simplu pe candidatul PSD. La fel în Târgu Jiu, unde a câştigat PNL. Deci se poate! Sigur, această mică victorie, dar pe cât de mică pe atât de usturătoare pentru alde Rotaru şi alţi îngâmfaţi, nu trebuie să-i ameţească pe liberalii brăileni. În Consiliul Judeţean, în Consiliul Local Municipal sper să văd o opoziţie reală, dar nu bazată pe scandal şi vorbe goale ci pe iniţiative izvorâte din nemulţumirile brăilenilor, cam multe în ultima vreme, şi susţinute de PNL. Vreau să ni se devoaleze tuturor matrapazlâcurile care s-au tot adâncit la Spitalul Judeţean sub administraţia PSD, acest sac fără fund unde sunt îngropaţi banii noştri laolaltă cu pacienţii. Este multă treabă dacă PNL vrea să convingă brăilenii că s-a trezit, că este într-adevăr în slujba oamenilor şi că nu dă din gură de ochii lumii, iar pe sub masă îşi dau cu toţii mâna.

Concluzionând, victoria de la Viziru este o ciupitură de ţânţar pentru pielea groasă a PSD. Dar dacă PNL pierdea şi de data asta, vă daţi seama că nici cu prăjina nu mai ajungeai la nasul unora dintre pesedişti care-au uitat cam în ce poziţie stăteau în faţa lui Gheorghe Bunea Stancu, care-au uitat că singurul lor merit este că au pupat cu inspiraţie pantofii mahărilor de la Bucureşti, iar acum îşi plantează amantele prin posturi cheie şi trag tot felul de sfori.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro