Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O braileanca premiata la Turneul european de schi fond pentru persoane cu dizabilitati

In perioada 14 - 18 februarie, la Crna na Koroskem din Slovenia, a avut loc Turneul european de schi fond si mers pe zapada dedicat persoanelor cu dizabilitati. Romania a fost reprezentata de cinci persoane dintre care una din Braila, Georgiana Banica, membra a Organizatiei "Trebuie!". Competitia a reunit in Slovenia sportivi din 19 tari care au participat la probele de schi fond, mers pe zapada si alergare pe zapada de 25, 50 si 100 de metri. Braileanca Georgiana Banica a participat la probele de alergare pe zapada la 25 si la 50 de metri. Ea a reusit la la prima proba sa ocupe locul IV, iar la proba a doua a luat medalie de bronz. Echipa Romaniei a fost insotita de Roxana Ossianu, manager de proiect, si Katharina Kiss, director de program, de la "Special Olympics". Georgiana Banica a spus ca s-a simtit foarte bine, i-au placut mult cele patru zile in care a participat la turneu si vrea sa mai participe si la alte concursuri. Performantele ei nu ar fi fost posibile fara sprijinul mamei sale, Florentina Banica. Aceasta este foarte mindra de fiica sa.
Competitia dedicata persoanelor cu dizabilitati a inceput cu o ceremonie de deschidere si un spectacol de muzica si dans dedicat sportivilor. In cadrul actiunii s-au desfasurat programe alternative pentru a evalua sanatatea sportivilor prin componenta fun-fitness, dupa care sportivii au parcurs si un circuit de evaluare facut de kinetoterapeuti, constituit din teste de forta, flexibilitate, echilibru si fitness. In urma acestor circuite persoanele cu dizabilitati primesc instructiuni cu exercitii pe care trebuie sa le faca pentru ameliorarea deficientelor pe care le au, a explicat Katharina Kiss. "Scopul acestui program este imbunatatirea accesului la servicii de sanatate pentru persoane cu dizabilitati intelectuale. Daca este necesar aceste persoane sint indrumate si catre specialisti", a spus Katharina Kiss. In cele patru zile cit au stat in Slovenia, sportivii au mai vizitat o fosta mina de zinc din 1500, transformata in muzeu, care are 800 de km de tunele, si s-au mai distrat la cumparaturi intr-un supermarket. In ultima seara, chiar acolo unde s-au desfasurat probele, a avut loc si premierea, dupa care fiecare tara a prezentat un mic spectacol. Competitia s-a incheiat cu o seara de muzica, la care toti sportivii s-au putut distra.
Georgiana Banica este membra a Organizatiei "Trebuie!" - filiala Braila, presedinte Teodora Ilie. Aceasta organizatie braileana a derulat un proiect impreuna cu "Special Oympics", astfel ca toti membrii de la "Trebuie!" sint in baza de date a "Special Olympics", iar cind s-a facut o selectie la nivel national pentru a se stabili participantii la Turneul european de schi fond au participat si ei. Prima competitie nationala a fost organizata la Arad, unde Georgiana a luat locul III, apoi a mai urmat un concurs, in Paring, unde Georgiana a luat premiul II la proba de schi.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii