Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O ambulanta irakiana, atacata de membrii unei firme americane de paza

Agenti ai unei companii de securitate americane din Irak au impuscat mortal, marti, un membru al echipajului unei ambulante irakiene, deschizind focul asupra vehiculului sanitar dupa ce o bomba a explodat la trecerea convoiului lor, relateaza Reuters.
"Angajatii unei firme private de securitate au deschis focul dupa ce un convoi al lor a fost tinta exploziei unui dispozitiv improvizat, omorind soferul unei ambulante care sosise la fata locului", a declarat un purtator de cuvint al armatei americane.
"Doi civili americani au fost raniti in urma atacului", a adaugat purtatorul de cuvint, fara a preciza numele companiei implicate in incident sau eventualele masuri legale carora va fi supusa aceasta.
Un oficial din cadrul Ministerului irakian de Interne a declarat ca membrii echipelor de securitate au parasit locul faptei. Un vehicul blindat avariat a fost abandonat.
"Transportam un pacient catre spital in momentul in care o bomba a explodat in apropierea convoiului american care trecea prin zona", a declarat soferul ambulantei, care nu si-a oferit numele complet, temindu-se de eventuale represalii.
"Americanii au deschis focul si l-au impuscat in inima", a adaugat cetateanul irakian refuzind sa dezvaluie identitatea colegului sau. "Noi sintem echipajul de pe o ambulanta, ii ajutam pe oameni atunci cind au loc explozii. Ce rau am facut?", a adaugat el.
Incidentul a generat criticile oficialilor irakieni care acuza adesea ca angajatii companiilor de securitate straine care actioneaza pe teritoriul tarii ucid civili fara a fi pedepsiti.
"Americanii au ucis soferul unei ambulante. Pur si simplu l-au ucis si au parasit locul faptei. Nu s-au oprit pentru verificari", a declarat un oficial din cadrul Ministerului irakian de Interne, referindu-se la incident.
Zeci de mii de cetateni straini, autorizati sa poarte arma, muncesc in Irak sub autoritatea Statelor Unite, nefiind raspunzatori in fata justitiei irakiene.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii