Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NUP in dosarul privind aranjarea unor meciuri din campionatul intern

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a dispus, la 19 februarie, neinceperea urmaririi penale in dosarul privind aranjarea unor meciuri de fotbal din campionatul intern, dosar deschis in urma unor reclamatii ale fostului presedinte si finantator al clubului FC National, Constantin Iacov.
"La data de 19 februarie 2008, in cauza s-a dispus neinceperea urmaririi penale pentru infractiunile de dare si luare de mita, stabilindu-se ca probele administrate nu au condus la dovedirea comiterii faptelor cercetate. In cauza s-au efectuat cercetari privind savirsirea unor posibile acte de coruptie prin promiterea sau acordarea de stimulente unor fotbalisti pentru a determina un comportament mai combativ sau mai putin combativ pe terenul de fotbal si care ar fi putut sa influenteze clasamentul in Divizia A", a comunicat, joi, pentru MEDIAFAX, Biroul de presa al DNA, raspunzind unei solicitari pe aceasta tema.
La sfirsitul lunii mai 2006, presedintele Consiliului de Administratie al FC National, Constantin Iacov, a declarat, la finalul partidei cu Pandurii Tirgu Jiu, scor 3-2, din etapa a XXVIII-a a Diviziei A, ca gruparii pe care o conduce i s-a oferit suma de 60.000 de dolari pentru a invinge formatia gorjeana. Iacov a subliniat ca acesti bani au fost promisi de oficiali ai cluburilor FC Vaslui si Jiul Petrosani, cu care Pandurii se afla in lupta pentru evitarea retrogradarii.
Oficialul clubului bancar sustinea ca a fost sunat de Porumboiu, finantatorul FC Vaslui, care i-a promis bani pentru ca FC National sa cistige meciul cu Pandurii, echipa aflata in lupta pentru evitarea retrogradarii din Divizia A cu formatia moldoveana. Oficialul clubului bancar a mai spus ca a primit 30.000 de dolari de la patronul Jiului, Alin Simota, tot pentru a invinge formatia Pandurii, suma pe care a inregistrat-o in contabilitatea gruparii.
Dosarul privind dezvaluirile presedintelui Consiliului de Administratie al FC National, Constantin Iacov, in legatura cu sumele de bani oferite gruparii "bancare" de oficiali ai cluburilor FC Vaslui si Jiul Petrosani inaintea meciului cu Pandurii Tirgu Jiu a fost trimis la DNA de Federatia Romana de Fotbal.
Ulterior, Iacov a prezentat la DNA inregistrari ale unor convorbiri telefonice efectuate inaintea meciului dintre FC National si Pandurii Tirgu Jiu.
In mai 2006, DNA informa ca nu face investigatii numai privind acuzatii de dare si luare de mita, ci si cercetari referitoare "la posibile aranjamente si anumite comportamente combative la cerere de pe terenul de fotbal care ar fi determinate de anumite sume de bani primite de jucatori".
Printre meciurile care au fost in atentia procurorilor anticoruptie s-a numarat si cel dintre Rapid si Gloria Bistrita, din mai 2006, inaintea caruia patronul Stelei, Gigi Becali, i-a urmarit prin capitala cu o geanta de bani pe jucatorii bistriteni, pentru a-i motiva sa-si apere corect sansele in partida de la Bucuresti
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii