Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nunta la Penitenciar

In timp ce tinerii aflati in libertate au nevoie de ani in sir pentru a se decide sa se casatoreasca, un detinut din Penitenciarul Braila a luat aceasta decizie la patru luni dupa ce a cunoscut o tinara de 19 ani, prin intermediul Internetului. Detinutul isi ispasea pedeapsa la Penitenciarul pentru Minori si Tineri Tichilesti, de unde avea acces la Internet, iar tinara era libera ca pasarea cerului, dar in cautarea unui iubit. Dragostea dintre Ion Barbu, in virsta de 21 de ani, condamnat la 7 ani si 6 luni pentru infractiunea de omor calificat si Octavia Constantinescu, in virsta de 19 ani, a fost atit de mare, incit ieri au decis sa spuna "DA" in fata ofiterului de stare civila. La ora 14.00, tinerii indragostiti s-au imbracat de gala si, insotiti de rude si prieteni, s-au prezentat la Clubul detinutilor din incinta Penitenciarului Braila, unde a avut loc ceremonia. Dupa ce li s-a adresat binecunoscuta intrebare “de bunavoie si nesilit de nimeni iei in casatorie...”, cei doi au raspuns "DA", fara sa stea prea mult pe ginduri, iar dupa semnaturile de rigoare, insurateii si-au primit certificatul de casatorie. Mirilor li s-au adus la cunostinta obligatiile pe care le au unul fata de celalalt, potrivit codului familiei, dupa care tinarul a primit acordul de a-si saruta mireasa. Fericiti nevoie mare ca au facut acest pas important in viata lor, tinerii casatoriti ne-au povestit cum s-au cunoscut si de ce au hotarit sa-si uneasca destinele intr-un timp atit de scurt.
"M-am casatorit cu el pentru ca e frumos si ne potrivim la vorba. Ne stim de patru luni de zile, ne-am cunoscut prin Internet, cind el era la Penitenciarul Tichilesti", ne-a declarat mireasa vizibil emotionata. La rindul sau, mirele ne-a spus ca a avut ocazia de a cunoaste mai multe tinere prin intermediul Internetului, dar Octavia a fost cea care i-a atras atentia. "Dupa ce ne-am cunoscut mai bine, ne-am trimis poze. Mi-a povestit multe despre ea, ce era mai important mi-a spus, am vorbit despre viata noastra. Eu am propus sa ne casatorim, dar ea nu a raspuns imediat, a durat aproape o luna pina a acceptat", ne-a spus Ion.
La eveniment a fost prezenta si mama mirelui, Anica Barbu, care a spus cu lacrimi in ochi ca este foarte emotionata si ca nu se astepta ca fiul ei sa se insoare in timp ce se afla in inchisoare, dar oricum ea a fost de acord cu casatoria celor doi. Mai mult, aceasta considera ca nora sa a fost foarte curajoasa ca a facut acest pas.
Purtatorul de cuvint al Penitenciarului Braila, subinspector sef Simona Cioara, a declarat ca detinutului i se vor oferi drept cadou 48 de ore de intimitate in camera matrimoniala, iar pe viitor acesta va beneficia, trimestrial, de doua ore de vizita intima. Mentionam ca aceasta este ce-a de-a treia casatorie din incinta Penitenciarului, de la inceputul acestui an, iar anul trecut s-au incheiat 17 casatorii, din care patru au fost intre persoane private de libertate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii