Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Numarul celor care au cerut cota de lapte a trecut de 7.000

Departamentul de Administrare a Cotelor de lapte (DACL) Braila din cadrul Unitatii Judetene de Ameliorare si Reproductie pentru Zootehnie (UJARZ) a primit, pina ieri, 7.027 de cereri pentru stabilirea cotei de lapte. Din acestea, 3.415 cereri sint depuse pentru procesare si 3.615 pentru vinzari directe.
Cele 7.027 de cereri depuse reprezinta 57,8 % din numarul de formulare distribuite catre producatori. Totusi, avind in vedere rezultatele din perioada de monitorizare, specialistii apreciaza ca la nivelul judetului Braila, vor fi depuse minim 8.000 de cereri si maxim 13.000, chiar daca numarul total al crescatorilor locali de vaci de lapte depaseste 23.000.
Important de retinut, crescatorii care la 1 aprilie 2007 nu vor detine o cota individuala de lapte nu-si vor mai putea comercializa productia nici catre fabricile de prelucrare, nici pe piata libera. In plus, ei nu vor mai avea acces la nici o subventie si la nici unul din programele de dezvoltare puse in practica de Guvernul Romaniei sau Comunitatea Europeana.
Cota de lapte se refera numai la laptele de vaca si este cantitatea maxima pe care un producator o poate comercializa prin livrari la unitatile de procesare si/sau prin vinzari directe. Laptele folosit pentru autoconsum si pentru hrana animalelor nu intra in cota de lapte. Pentru stabilirea cotei individuale de lapte se aplica nivelul
productiei medii obtinute la nivel national, 3.615 kg/cap animal,
care se diminueaza cu 300 kg pentru fiecare membru de familie si
cu 400 kg pentru fiecare vitel obtinut in exploatatie.
Actiunea de solicitare a cotei individuale de lapte are ca termen de finalizare 31 octombrie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii