Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Numai trei zile pina la Concursul International de muzica usoara "George Grigoriu"

Noua ambianta scenica pentru editia a doua a concursului "George Grigoriu" este gata. Scenografa Ina Isbasescu a reusit ca, folosindu-se de elementele importante de anul trecut, sa realizeze o scenografie noua, dar care sa pastreze elementele ce fac trimiterea la Dunare si la Balta. De asemenea, a fost adus si pianul pentru concurs. Juriul, al carui presedinte va fi Anton Suteu, este asteptat pentru vineri, iar concurentii incep sa soseasca de miine, pentru a realiza ultimele repetitii cu orchestra Radio, condusa de Ionel Tudor. Tot atunci vor repeta cu orchestra si concurentii straini, care au fost selectati pe baza CD-urilor trimise. Prezentarea va fi realizata, ca si anul trecut, de Octavian Ursulescu.
O noutate fata de prima editie este faptul ca trofeul, care va sosi astazi, va sta tot timpul pe scena, pentru a putea fi admirat atit de concurenti, cit si de spectatori. De asemenea, eleve de la clasele de actorie de la Liceul de Arta vor fi pregatite pentru a oferi flori invitatilor si premiantilor. Tot in ceste zile se asteapta si confirmarile de la persoanele care au primit invitatii, locurile care nu vor fi confirmate urmind sa fie scoase la vinzare. Pentru primele doua seri pretul unui bilet va fi de 50.000 de lei, iar pentru ultima seara, un bilet va costa 100.000 de lei.

Concurenti din Romania, Republica Moldova, Serbia si Italia

In concurs sint 25 de concurenti, din cre doi vor reprezent Braila: George Ion Tudor, de 16 ni si Iulia Roxana Popa de 17 ani. Din Bucuresti vor concura: Ioan Marian Ardelean - 26 ani, Catalina Ciobanu - 16 ani, Catalina Florentina Ciuna - 17ani, Alina Gabriela Dinca - 16 ani, Romania Duminica - 18 ani, Camelia Ionela Purdescu - 21 ani si Florin Marius Vaduva - 29 ani. Orasul Galati va fi reprezentat de: Alexandra Ioana Boghici - 18 ani si Elena Minodora Dedit - 18 ani, judetul Olt va fi reprezentat de: Nicoleta Floroni - 17 ani si Constantin Nitulescu - 29 de ani. Din Oradea va participa Loredana Cavasdan - 16 ani, de la Pistesti va veni Claudia Iulina Dumitrache - 16 ani, de la Buzau Lucia Dumitrescu - 16 ani, din judetul Prahova Constanta Loredn Ionescu - 19 ani, de l Tirgoviste Vlad Mirita - 24 ani, din Satu Mare Cristian Lucian Osan - 19 ani, iar din Tirgu Mures Daniel Rozsa - 25 de ani. Republica Moldova va fi reprezentata de: Oli Tira - 17 ani din Cahul, Tatiana Danighevici - 18 ani si Olesia Stavila - 19 ani, ambele din Chisinau. Serbia va fi reprezentata de doi concurenti de la Novisad, George Planianin - 25 ani si Cristina Planianin - 23 ani. Din Itali, va intr in concurs Fabrizio Ancon de 21 de ani. cesti tineri se vor infrunta pentru a obtine Marele Premiu, un Volkswagen Golf rosu, sau unul dintre celelalte premii, a caror valoare s-a ridicat in acest an la 5.300 de dolari. Premiul I este de 2.000 $, premiul II de 1.300 $, iar premiul III 700 $. Cele trei mentiuni valoreza fiecare cite 300 de dolari. Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor (UCM) va oferi si ea un premiu special de 400 $.
Concursul se va desfasura in zilele de 5, 6 si 7 mai. In prima zi vor
sustine recitaluri Mirabela Dauer si cistigatoarea de anul trecut a
Marelui Premiu, Elena Mandru, din Cluj. In cea de-a doua zi va
cinta Madalina Manole alaturi de tinerii care la prima editie s-au
situat pe primele trei locuri si cistigatorul premiului de popularitate:
Ioana Trasca, Alin Vaduva, Dragos Chircu si Vladut Constantin, iar
in cea de-a treia seara vor sustine recitaluri Fuego si Angela
Similea. organizatorii evenimentului sint: Consiliul Judetean si Centrul de Creatie.
Cititorii ziarului nostru care vor sa urmareasca acest festival, pot participa la concursul initiat de ziarul nostru in parteneriat cu Consiliul Judetean si Centrul de Creatie, prin care se ofera 30 de invitatii pentru doua persoane. Taloanele din ziar trebuie decupate, completate si depuse la sediul nostru, tragerea la sorti urmind sa se relizeze in direct, joi, 4 mai, de la ora 18.00, la televiziunea Mega TV.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii