Mergi la conţinutul principal

Numai 300 de oameni prezenţi la miting, la un oraş atât de pesedizat ca Brăila?!

Eu ştiu aşa. Cine vrea să facă un miting, anunţă ideea pentru care militează, locul unde se va ţine treaba, după care aşteaptă să se adune lumea la data şi ora stabilite.

Adică, dacă eu vreau să fac, de exemplu, un miting pentru susţinerea drepturilor pietonilor, anunţ care va fi obiectul mitingului şi aştept să vină cât mai multă lume alături de mine.

Văd însă că pe rit nou (adică pe ritul PSD) se poartă mitingurile cu oameni aduşi cu autocarele, cu trenul, cu maşina mică... În orice caz, oameni aduşi precum muncitorii la muncile câmpului. Se face convocator, cu prezenţă la faţa locului, iar apoi fiecare este instruit cu privire la ceea ce trebuie să strige la miting. Nu am nimic împotriva mitingului organizat de PSD, atâta vreme cât oamenii ar fi venit din convingere şi nu aduşi pe bază de condicuţă, ameninţaţi niţel şi cu retragerea sprijinului partidului în caz de neprezentare la manifestare.

Am citit că PSD Brăila mizează doar pe aducerea a 300 de oameni la mitingul de la Bucureşti. Cică la Brăila nu s-a mers cu arcanu', cine-a vrut de bunăvoie să meargă, bine, cine nu, nu. Cam puţini pentru un oraş atât de pesedizat ca Brăila! Adică numai atâţia oameni care-au votat cu PSD şi-ar da o zi din viaţă pentru Liviu Dragnea, şi-a lui Viorica Dăncilă? Bre, este o mare ruşine! Dar nu pentru liderii PSD Brăila, părerea mea!

Cum ziceam, aş fi considerat că mitingul de sămbătă organizat de PSD ar fi fost valid dacă lumea venea din convingere, nu din obligaţie, cum se întâmplă în mai toate judeţele din ţară. Că dacă tot au fost 3,2 milioane de oameni care au votat PSD, acum doi ani, mă gândesc că se găseau măcar 200.000 de cetăţeni dispuşi să îşi sacrifice o zi de sâmbătă pentru binele partidului-stat. Numai că, se vede treaba, PSD nu este în stare să adune nici 5000 de inşi fără constrângeri. Să vezi apoi cereri de măriri de salarii din partea celor care au fost sâmbătă în Piaţa Victoria. Că doar nu credeaţi că poporul pesedist protestează aşa, de pomană. (Liviu Dragnea Chiar EL)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro